open-navfaktor-logo
search
Prisjetio se i SP-a
Hadžibegić: Maradona je podržao i humanitarnu utakmicu za BiH u Istanbulu
Cijela planeta tuguje za legendarnim Diegom Armandom Maradonom. Priliku da igra protiv jednog od najboljih fudbalera na svijetu svih vremena imao je i sadašnji selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić.
25.11.2020. u 18:31
get url
text

- Smrt Maradone je veliki gubitak za sport i veliki gubitak za čovječanstvo. On je bio veliki čovjek i jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Puno svijeta ga je osuđivalo i ja lično sam imao puno kritika na njegov način života, što je privatna stvar. Više sam to govorio iz razloga koliko je bio veliki čovjek i igrač i nije mu išlo uz imidž. Masa ljudi je stajala iza njega i divila se njegovim majstorijama. Pored toga što je bio veliki čovjek, bio je i pošten. Nažalost, način života je utjecao da ode tako mlad i suviše rano i brzo – ističe Hadžibegić.

VEZANI TEKST - Preminuo Diego Armando Maradona

Bh. nogometna legenda prisjetila se i utakmice sa Svjetskog prvenstva u Italiji između Argentine i Jugoslavije u kojoj su slavili Argetinci nakon boljeg izvođenja penala.

- U jednom momentu mi smo imali loptu u posjedu, a on je bio blizu mene. I on zove svoje igrače da ih postavi u momentu kada uzmu loptu da mogu odmah odigrati u napad. Bio je fenomen. Vidio je fudbal 30 sekundi prije svih. Dobro je poznata anegdota između Maradone i Tome Ivkovića i opklada njih dvojice. Tomo je uspio da dva puta Maradoni odbrani penale i dobije opklade od 100 dolara – nastavlja Faruk.

Hadžibegić je imao priliku da bude zajedno sa Maradonom na letu u avionu iz Pariza za Istanbul.

- Zajedno smo išli na humanitarnu utakmicu za Bosnu koju su organizirali Turci 90-tih godina prošlog vijeka. Tokom leta on je i zaspao, a kada se probudio bio je gladan tako da je avion morao da sleti da uzmu malo voća za njega. On je svojim prisustvom na stadionu podržao humanitarnu utakmicu za Bosnu i Hercegovinu, ali nije igrao – govori Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.