open-navfaktor-logo
search
Legendarni Argentinac
Preminuo Diego Armando Maradona
Legendarni argentinski fudbaler Diego Armando Maradona preminuo je danas u svojoj domovini u 60. godini života, prenosi Marca.
25.11.2020. u 17:29
get url
text

Nekadašnji kapiten, a kasnije i selektor Argentine, koji je istinska fudbalska ikona u ovoj južnoameričkoj zemlji prije svega desetak dana napustio je bolnicu poslije operacije hematoma na mozgu.

Ipak, čini se kako je njegovo zdravstveno stanje bilo mnogo ozbiljnije nego što se smatralo.

Vijest o smrti fudbalske legende objavili su brojni južnoamerički mediji, kao i američki i britanski.

Argentinske novine Clarin i Ole tvrde da je Maradona pretrpio kardiorespiratorni zastoj u srijedu ujutro po lokalnom vremenu u gradu Tigre. Na fotografijama koje su objavili ovi mediji mogu se vidjeti kola hitne pomoći ispred Maradonine kuće.

Maradona je nedavno imao operaciju uklanjanja krvnog ugruška iz mozga, nakon pada. Nakon operacije mozga, medicinsko osoblje je ostalo u Maradoninoj kući kako bi ga držalo pod nadzorom. Ljekari su bili na licu mjesta kada je Maradona doživio srčani udar, pokušali su reaniminirati, ali nisu uspjeli.

Fudbalski savez Argentine na društvenim mrežama potvrdio je da je danas u 60. godini preminuo legendarni fudbaler Diego Armando Maradona, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Fudbalski savez Argentine i predsjednik Claudio Tapija izražavaju svoju najdublju tugu zbog smrti naše legende, Diega Armanda Maradone. Uvijek ćeš biti u našim srcima - objavio je FS Argentine na Twitteru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.