open-navfaktor-logo
search
Predstavljeni prioriteti
Hadžić: Trebat će nam još minimalno dva prijelazna roka; Dudić: Od prvog kola gledamo novo Sarajevo
Prvim treningom, odnosno prozivkom, Fudbalski klub Sarajevo je zvanično počeo pripreme za novu takmičarsku sezonu.
14.06.2022. u 13:56
get url
text

Tim povodom, danas su novoimenovani direktor i šef stručnog štaba predstavili prioritete Bordo tima, uključujući kratkoročnu i dugoročnu strategiju za naredni period.

Sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić je u prvom obraćanju iskazao zahvalnost povodom ukazanog mu povjerenja, istaknuvši odlučnost da zajedno s ljudima iz menadžmenta i stručnog štaba uloži maksimalne napore kako bi ishodili što bolje rezultate i na najbolji način predstavili FK Sarajevo.

- Jedan od glavnih ciljeva jeste da napravimo kratkoročnu i dugoročnu strategiju, odnosno da vidimo šta nam je raditi za sljedeću sezonu - kazao je Hadžić na pres-konferenciji, najavljujući rekonstrukciju ekipe.

Uz opasku da se ne želi osvrtati unatrag, ocijenio je kako se radi o veoma zahtjevnim ciljevima, te, istovremeno, izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom na tom planu, uključujući i izbor novog trenera Feđe Dudića, koji je nakon tri godine napustio klupu Veleža s kojim je u protekloj sezoni osvojio Kup BiH i tako drugu sezonu u nizu ostvario plasman u evropska takmičenja.

- Strategija i vizija Kluba mora biti da težimo tome da smo na neki način samoodrživi, a glavni resurs u tom pogledu je naša akademija koju moramo podići na još viši nivo, te na taj način dati više šansi mladim igračima - kazao je Hadžić, potcrtavajući kako je Dudić u Veležu pokazao da zna s mladim igračima, da ih izvede na pravi put i izvuče maksimum iz njih.

VEZANI TEKST - Velika čistka u Sarajevu: Dudić prekrižio Velkoskog, Hebibovića, Dupovca, Oremuša...
 

Istovremeno, podsjetio je kako je iz Kluba u međuvremenu otišlo dosta igrača, te da se na šest igrača ne računa u ovoj sezoni, odnosno da je četvorici igrača istekao ugovor, a da su dvojica završila inostrane transfere, dakle ukupno 12,  izražavajući zahvalnost igračima koji su dali puno za FK Sarajevo, posebno Velkoskom, Dupovcu i Hebiboviću.

- Mi smo najveći klub u državi i uvijek moramo težiti najvišim ciljevima i moramo da napravimo balans između rezultata i mladih igrača... Neizlazak u Evropu je neuspjeh, kakva god da je sezona bila. Trebat će nam još minimalno dva prijelazna roka da napravimo ono što očekujemo - poručio je Hadžić.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Feđa Dudić, je, također, iskazao zahvalnost povodom izbora i povjerenja, ocijenivši kako to predstavlja veliku obavezu, ali i izazov, obećavši značajan pomak u Bordo timu.

- Znam da ova ekipa može puno više. Na prvom treningu sam kod igrača vidio ozbiljnost i ubijeđen sam da će ovo biti dobro... Obećao sam dosta stvari i u Veležu i ovdje obećavam pomak i već od prvog kola vidjet ćemo Sarajevo u nekom drugom tonusu i drugom načinu igranja - kazao je Dudić.

VEZANI TEKST - Marin Aničić pojačao odbranu FK Sarajevo
 

Naveo je kako je napravljena rekonstrukcija tima, te zahvalio igračima za korektan odnos.

Dudić je najavio i pripremne/prijateljske utakmice, a prvi protivnik FK Sarajevo bit će crnogorska Iskra na stadionu Asim Ferhatović Hase 23. juna, dok će druga utakmica uslijediti 29. juna u Sloveniji protiv srbijanskog TSC-a. Naknadno će biti poznati protagonisti još dvije utakmice.

Obećao je puno bolju sezonu, te da će biti puno dobrih ekipa, uz opasku da voli da se nadmeće s najboljima.

Dudić je poručio da će se zalagati za jačanje samopouzdanja kod igrača i usvajanje pobjedničkog mentaliteta, ocijenivši kako će raditi na stvaranju tima, te da je to prevashodan zadatak, budući da FK Sarajevo ima sjajne pojedince.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.