open-navfaktor-logo
search
Ostaje na Grbavici
Haris Alihodžić više nije trener u stručnom štabu Želje, ima novu funkciju
Haris Alihodžić, nekadašnji prvotimac i dugogodišnji trener Željezničara, više nije u stručnom štabu prvog tima Plavih.
17.04.2023. u 21:47
get url
text

Nekadašnji iskusni stoper sa internacionalnim iskustvom nije sjedio na klupi tima sa Grbavice prošlog petka na gostovanju kod Zrinjskog u Čitluku.

Kako saznaje Faktor on neće obavljati funkciju trenera u stručnom štabu, ali neće ni napustati Željezničar. Još nije zvanično potvrđeno, ali bi trebao obavljati funkciju tim-menadžera, a jednim dijelom bio bi zadužen i za poslove oko marketinga.

Tokom fudbalske karijere osim za Željezničar igrao je i austrijske klubove FavAC, Wiener i Rapid Beč, Antalyaspor (Turska) i slovensku Muru, a osam puta je bio na spisku selektora A reprezentacije BiH.

Vlasnik je UEFA Pro licence, bio je šef Omladinskog pogona FK Željezničar, a jedno vrijeme radio je i kao pomoćni trener u mladoj fudbalskoj reprezentaciji BiH.

Alihodžića će na terenu zamijeniti Jasmin Kolašinac, trener kojeg je u stručni štab doveo novi trener Nermin Bašić. Ostali pomoćnici su ostali isti kao i kod bivšeg trenera Edisa Mulalića, a to su: Kenan Hasagić, Jadranko Bogičević i Adnan Behlulović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.