open-navfaktor-logo
search
Opet u problemima
Harrison Ford pod istragom zbog nesreće koju je izazvao vozeći avion
Harrison Ford još jednom našao se u problemima zbog upravljanja svojim privatnim avionom, a ovog puta jer nije dobro razumio upute koje je dobio od kontrolnog tornja tokom slijetanja na aerodrom u Kaliforniji.
30.04.2020. u 15:06
get url
text

Glumcu je naime, rečeno da se kratko zadrži na pisti aerodroma Hawthorne, budući da je jedan avion uvježbavao slijetanje i uzlijetanje, no on je to ignorisao.

Sve to izazvalo je pravu pometnju u kontrolnom tornju koji je podigao visok stepen pripravnosti za sve.

 

Nakon svega, do audio snimka došao je se TMZ, a iz njega se jasno čuje kako kontrolor leta govori 77-godišnjem glumcu:

"Molim vas da se kratko zadržavate na pisti jer je prometno."

No, Ford je to ignorisao, dodatno ubrzao i odlučio prijeći na drugu stranu, a na kraju se izvinuo kazavši kako je mislio da su mu rekli da je "sve čisto" i da može prijeći pistu.

Srećom, nikakve opasnosti od sudara nije bilo, jer je drugi avion bio udaljen od Fordovog te je bio u zraku i prije nego je došao do područja na kojem se glumac nalazio.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

he's the cutest bean #harrisonford #harrisonford_fan #harrisonfordplanes #hansolo #indianajones #iloveharrisonford #fordian #protectharrisonford #johnbook

A post shared by Fanpage | Fordian Until Death (@precious___ford) on

I pored svega, Savezna uprava za civilnu avijaciju odlučila se pozabaviti incidentom.

Sve ovo dogodilo se pet godina nakon što je Ford slomio karlicu i članak kada mu se pokvario motor u avionu iz Drugog svjetskog rata, pa je morao prisilno sletjeti na golf teren u Santa Monici, a dvije godine kasnije umalo se, prilikom slijetanja na aerodrom John Way, zamalo "zabio" u Boeing 737 koji je uzlijetao s više od 100 putnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.