open-navfaktor-logo
search
Uskoro konkursi
Hoće li Dino Mustafić biti direktor Narodnog pozorišta, a Bakir Hadžiomerović JP Sarajevo?
"Trojka" u Kantonu Sarajevo nastavlja sa podjelom direktorskih mjesta u javnim preduzećima. 
04.06.2021. u 10:39
get url
text

Kako Faktor saznaje, Socijaldemokratskoj partiji (SDP) su u raspodjeli pripala mjesta direktora u JP Sarajevo i Narodnom pozorištu Sarajevo.

VEZANI TEKST - Vijećnici "Trojke" pregazili prijedlog gradonačelnice kako bi imenovali svoje kadrove u JP Sarajevo

Iako još nisu ni objavljeni konkursi za popunu ovih pozicija, iz izvora bliskih SDP-u saznajemo da je predsjednik Nermin Nikšić odlučio da u ove direktorske fotelje sjednu Bakir Hadžiomerović i Dino Mustafić.

Bakir Hadžiomerović tako bi trebao biti direktor JP Sarajevo, koje se bavi upravljanjem, zaštitom i održavanjem objekata Grada Sarajeva i obavljanjem komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva, a Dino Mustafić navodno bi trebao biti direktor Narodnog pozorišta Sarajevo.

- Nisam u toku. Niti znam, niti sam čuo ko su kandidati. Najbolje da nazovete Adnana Štetu, koji je povjerenik za Kantonalnu organizaciju SDP-a koja se bavi tim pitanjima - rekao nam je Damir Mašić, koji je nedavno podnio ostavku na čelo KO SDP-a Sarajevo.

Adnan Šteta, povjerenik Kantonalne organizacije SDP-a KS, jutros nije odgovarao na pozive.

Kada je u pitanju JP Sarajevo, vijećnici "Trojke" u Gradskom vijeću Sarajeva nisu ispoštovali prijedlog gradonačelnice Benjamine Karić da se imenuje privremena skupština na tri mjeseca. Naime, vijećnici Naroda i pravde amandmanom su promijenili prijedlog gradonačelnice, pa umjesto na tri mjeseca, kako je zakonom propisano, članovi Skupštine imenovani su na četiri godine. Za predsjednicu Skupštine predložena je Arijana Husejnović-Ajanović (SDP), dok su za članove predloženi Rusmir Pobrić (NiP) i Sabira Jablan (SDP).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.