Horor u Londonu: Muškarac čekićem napao jednogodišnje blizance, dječak podlegao

Objavljeno: 19.03.17 u 22:22

Policija u Londonu uhapsila je večeras muškarca za kojeg se sumnja da je u kasnim večernjim satima u subotu ubio jednogodišnjeg dječaka i pokušao ubiti njegovu sestru blizankinju. 

Bidhya Sagar Das (33) djecu je napao u stanu u Finsbury Parku, u sjevernom Londonu. Blizanci su pronađeni s kritičnim povredama, a dječak je ubrzo preminuo, pišu britanski mediji.

Glavni istražitelj Dave Whellams kazao je da dječak nije spašen uprkos velikim naporima medicinskog osoblja, a da je njegova sestrica i dalje u kritičnom stanju.

Policija je od početka sumnjala na muškarca koji je uhapšen zato što se u trenutku napada nalazio u zgradi u kojoj su boravila djeca. Međutim, neposredno pred dolazak policije i Hitne pomoći pobjegao je.

Mihai Menea, koji živi u istoj zgradi, kazao je istražiteljima da su komšije čule vrištanje žene koja je dozivala u pomoć govoreći "Moja djeca, moja djeca“, te su ušli u stan. Tamo su zatekli stravičan prizor. Dječak je već bio mrtav, a djevojčica je nakon toga prevezena u bolnicu i u teškom je stanju.

Menea ističe da je majka djece Rumunka, a otac Indijac, koji je sedam godina radio kao noćni recepcioner u obližnjem hotelu, ali je iznenada, dva dana prije ovog događaja, napustio posao. 

Ubistvo je, najvjerovatnije, počinjeno čekićem.