Hrvatski delegati ljuti jer im se osporava pravo da brane ratne zločince

Objavljeno: 07.12.17 u 15:52

Polazeći od Opće deklaracije UN-a o ljudskim pravima koja između ostaloga kaže da svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda PFBIH osuđuje govor mržnje i selektivno izvještavanje dijela medija u vezi s posljednjom presudom Haškog tribunala, ali i brojnih drugih dnevno političkih tema, stoji u saopćenju ovog kluba. 

Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda PFBiH
Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda PFBiH

- Izražavamo punu podršku hrvatskim medijima, uglavnom portalima iz Hercegovine, centralne Bosne i Posavine, koji su, kao i njihovi novinari ili administratori društvenih mreža već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjem servera, Facebook profila itd., a sve zbog korištenja prava na slobodu izražavanja i kritičkog promišljanja – poručuju iz Kluba delegata hrvatskog naroda.

Ističu da "žalosti nas da je i Udruženje BH novinari u svom posljednjem istupu, po ko zna koji put selektivno pristupila zaštiti novinara i zaštiti ljudskih prava ne spominjući ni jednom riječju drugu stranu napada".

- Izostao je osvrt na govor mržnje i od strane međunarodnih organizacija čiji je primarni cilj zaštita ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. Stoga ih pozivamo da i ovaj put budu jasni i glasni kao prilikom puno manjih slučajeva te da ispune svoju misiju u ovoj zemlji, izvrše istragu i zaštite prava i slobode svih građana i naroda. U znak našeg protesta, prije i nakon današnje sjednice nitko od delegata iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave – zaključuje se u saopćenju.