- Voljela bih da mu vidim test. Sve će oni uraditi da ispadne po njihovom, da do izbora ne dođe. Ono što sam spomenula, mislim da bi takvi ljudi trebali biti najodgovorniji, a ne ponašati se bahato - kazala je ona. 

Pojedini portali u susjednoj Hrvatskoj otišli su korak dalje. 

Tako spekulišu da je Čović, koji je 19. jula potvrdio da je pozitivan na koronavirus, viđen na otoku Mljet, gdje navodno odmara i boravi u samoziolaciji u jednoj kući. 

- Je li Čović u trenutku pozitivnog testiranja na COVID-19 bio u Hrvatskoj, ili pak u Bosni i Hercegovini? Ako je kako sve informacije govore bio u Bosni i Hercegovini, kako je bilo moguće da nakon pozitivnog testa na COVID-19 Dragan Čović napusti mjesto prebivališta u BiH, gdje je trebao biti u samoizolaciji i pod propisanim zdravstvenim i zaštitnim, epidemiološkim mjerama, te da mu se omogući kao osobi pozitivnoj na COVID-19 prelazak državne granice, ulazak u Republiku Hrvatsku, te odlazak na Mljet, gdje navodno boravi u samoizolaciji, iako je više izvora potvrdilo kako je viđen na Mljetu i kako se ne pridržava baš najstrože epidemioloških mjera propisanih u takvom slučaju? - objavio je zadardanas.hr.