open-navfaktor-logo
search
Ostaje član
I Admir Bukva podnio ostavku u Našoj stranci, za Faktor poručio: Ovako ne ide...
Admir Bukva podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora Naše stranke Sarajevo.
17.08.2021. u 18:41
get url
text
Admir  Bukva
Admir Bukva

- Podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora i time prestaje i moje članstvo u Glavnom odboru Naše stranke. Svoj mandat sam stavio na raspolaganje povjereništvu Centar koje me je i delegiralo u Kantonalni odbor. Nadam se da će se pokušati neke stvari promijeniti. Ovako ne ide. Problemi se vuku dugo vremena, unutrašnji problemi. Ali moji razlozi su lične i poslovne prirode - rekao nam je Bukva.

On je kazao da ostaje član Naše stranke. 

VEZANI TEKST - Irma Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke

- Pokušat ću se boriti kroz organe stranke, ali kada imate opstrukcije... Nekom to odgovara. To je politika, a ja ne živim od politike. Bio sam na raspolaganju, volonterski da pomognem, ali to ne odgovara pojedincima. Ljudi koji dolaze iz realnog sektora žele da nešto promijene, da se radi, a nekome ne odgovara da se radi, odgovara da su na budžetu - dodao je Bukva.

Istakao je da je Naša stranka dugo vremena zatvorena. 

Bukva je za naš portal rekao i da je razgovarao sa Edinom Fortom, koji je jedini kandidat za novog predsjednika Naše stranke, te da se nada da će Forto kao novi predsjednik barem pokušati otvoriti stranku i da njegovo imenovanje neće biti kozmetička promjena.

VEZANI TEKST - U "Trojki" se spekuliše: Forto će podnijeti ostavku; Forto: To nije istina

Bukva je prokomentirao i to što su pojedini portali objavili vijest o njegovoj ostavci, sa punim obrazloženjem, gotovo odmah kada je ona proslijeđena.

U Bukvinom obrazloženju navedeno je, između ostalog, da je jedan od razloga za ostavku njegovo novo poslovno unapređenje kojim se spektar njegovih ovlaštenja proširuje na veći region od postojećeg, što iziskuje i njegovu puno veću posvećenost i odgovornost.

- Funkciju predsjednika KO sam obavljao veoma odgovorno i u skladu sa mojim moralnim načelima, sve do momenta dok nisam shvatio da sam lokomotiva voza u kojem je puno vagona podiglo ručnu kočnicu i da dalje ulaganje u tu trasu ne može da bude produktivno.

Smatram da zbog ovakvih i sličnih stvari koje sam primjetio, počev od opštinskih odbora pa sve do najviših organa, Naša Stranka zahtjeva hitne reforme i iskreno se nadam da će izborom novog predsjednika na narednom kongresu iste biti i provedene. Ja ću ostati aktivan član struktura stranke, ali sa znatno izmjenjenim prioritetima. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali moju želju da doprinesem razvoju i prosperitetu stranke… zahvaljujem se i onima koji su mi svojim opstrukcijama pomogli da realnije pogledam na stvari koje se dešavaju unutar stranke i za koje smatram da se hitno moraju izmjeniti - istakao je Bukva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.