I Omer Čevra u Banjoj Luci: Podrška Čavki i Čiviću dok "drže svijeću" SNSD-u u Narodnoj skupštini

Objavljeno: 13.09.17 u 18:04

Zastupnike "Domovine" tačnije Admira Čavku (SBB) i Nedima Čivića, dojučerašnjeg zastupnika SDA, a sada Nezavisnog bloka kojeg predvodi Senad Šepić, na sjednici državnog Parlamenta danas je "prozvala" SDS-ova zastupnica Aleksandra Pandurević, rekavši kako pomažu SNSD-u tako što im osiguravaju kvorum dok je opozicionom Savezu za promjene policija onemogućila ulazak na sjednicu u NSRS. 

-SBB-ov zastupnik Admir Čavka i novi član Nezavisnog bloka Nedim Čivić, za razliku od ostalih bošnjačkih zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a i opozicije u tom bh. entitetu, prisustvuju današnjoj sjednici, što je većini predvođenoj Dodikovim SNSD-om omogućilo njeno održavanje - kazala je Pandurević.

Svoj stav su novinarima nešto kasnije iznijeli Čavka i Čivić. Zastupnik Čivić kazao je danas, komentarišući izjavu Pandurević da "Savez za promjene ne može za svoju političku nemoć optuživati njih". 

VEZANI TEKSTČivić i Čavka o izjavi Aleksandre Pandurević: Prisustvo sjednici NSRS-a je bilo kolegijalno od nas

U Banjoj Luci se danas pojavio i Omer Čevra, SBB-ov portparol i savjetnik federalnog ministra Veska Drljače, inače široj javnosti poznat po skandaloznoj fotografiji na kojoj je mokrih hlača za kafanskim stolom. Čevra je fotografiju sa Čavkom objavio na Facebooku uz čekiranje lokacije "Restoran-bar Mala stanica". Inače, radi se o ugostiteljskom objektu pored zdrade Vlada RS-a, a preko puta Narodne skupštine RS-a. 

Nije poznato zbog čega je Čevra u Banjoj Luci, ali se može nagađati da je otišao lično prenijeti stavove Čavki stranačkog vrha SBB-a u vezi današnje sjednice NSRS. 

Inače, zastupnici Saveza za promjene bili su spriječeni da prisustvuju sjednici, kao i novinari. Tako je vladajuća koalicija na čelu sa SNSD-om i pojedinim zastupnicima "Domovine" i uz asistenciju policije, sjednicu održala u Maloj sali u zgradi NSRS-a.