open-navfaktor-logo
search
Član IO
Imenovanje u ponedjeljak: Zeljković otkrio ko su najozbiljniji kandidati za selektora BiH
Član Izvršnog odbora i budući predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković potvrdio je da su kandidati za selektora Zmajeva Ivaylo Petev i Sergej Barbarez.
24.12.2020. u 10:37
get url
text

VEZANI TEKST - U "kombinaciji" sa Vicom Zeljkovićem: Treba li Zdravko Mamić birati selektora Zmajeva?

On je kazao kako će kormilar fudbalske A reprezentacije BiH biti izabran u ponedjeljak, 28. decembra.

- Petev i Barbarez su najozbiljniji kandidati u ovom trenutku. Naravno, to ne znači da neko drugi ne može biti izabran za selektora. Lista kandidata je i dalje otvorena", kazao je Zeljković za Nezavisne i dodao:

- Formirana je Stručna komisija koja razgovara sa potencijalnim kandidatima i oni procjenjuju u ovom momentu da li ima osnova, odnosno pričaju s onim kandidatima za koje misle da mogu odgovoriti zadatku selektora. S onima za koje smatraju da u ovom trenutku nisu rješenje za funkciju selektora ne obavljaju razgovore. Jednostavno - to je pošteno, jer bolje je ne obaviti sa nekima sastanak i razgovor ukoliko se već zna da taj neko nije u planu. Nema potrebe da se nekom daje nada ili razgovara čisto formalno.

VEZANI TEKST - Hoće li Misimović zbog Zeljkovića i Peteva "prodati" Barbareza?

Članovi Stručne komisije Emir Spahić i Zvjezdan Misimović dobili su rok da Izvršnom odboru do 28. decembra pismeno dostave imena kandidata.

Podsjetimo da je jedna sjednica održana i u utorak na Ilidži, ali je tema oko nasljednika Dušana Bajevića skinuta s dnevnog reda, jer je Emir Spahić odsustvovao zbog privatnih razloga.

Bivši selektor Zmajeva Safet Sušić izjavio je da su u ovoj situaciji zloupotrijebljena imena Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića.

- Ako ste im dali zadatak da obavljaju razgovore, onda njih dvojica moraju i izabrati selektora, a ne da opet Izvršni odbor odlučuje - rekao je Sušić.

Faktor je ranije pisao da Vico Zeljković, ali i Zvjezdan Misimović u ovom trenutku favoriziraju Ivayla Peteva, bugarskog stručnjaka, dok Emir Spahić smatra da bi Barbarez u ovom momentu bio bolje rješenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.