Istraga o mrtvom bračnom paru iz Srbije: Ubio suprugu, pa presudio sebi?

Objavljeno: 19.04.17 u 09:40

Mirsad Čikarić (43) i njegova supruga (39) nađeni su mrtvi u četvrtak ujutro u holandskom gradu Midelborgu. Policija sumnja da je Mirsad ubio suprugu pa potom presudio sebi.

FOTO: BLIC
FOTO: BLIC

Kako pišu holandski mediji, bračni par iz Srbije koji ima petero zajedničke djece uzrasta od tri, 13, 18, 22 i 23 godine, ubijen je iz vatrenog oružja, a pištolj je nađen u neposrednoj blizini mercedesa u kojem su se nalazila tijela muškarca i žene. Policija je obavijestila socijalne radnike o mogućoj adresi bračnog para, a oni su potom zbrinuli dvoje maloljetne djece i smjestili ih u socijalni centar.

Ubijeni bračni par Čikarić pronašao je u grmlju, u četvrtak oko 9.30 sati, slučajni prolaznik. Kako se ispostavilo, njihova tijela pronađena su na oko devet kilometara od njihovog doma u holandskom gradiću.

Uviđaj, u kojem su korišteni i helikopteri, na mjestu zločina trajao je cijelog dana u četvrtak. Prema medijskim saznanjima, jasno je da su se muž i žena sastali u srijedu navečer, kada su se uputili u šumu, a u prvim izvještajima nije se isključivala mogućnost da su ubijeni i opljačkani.

Pravac istrage se, međutim, promijenio jučer nakon što je otkriveno da su Mirsad i njegova supruga imali brojne bračne nesuglasice. Naime, Mirsad je dvaput prijavljivan za nasilje u porodici, oba puta prošle godine. Iako su već u prvoj situaciji holandske vlasti odredile zabranu prilaska Mirsadu, njegova supruga je, uprkos maltretiranju, odlučila da ga primi natrag u porodični dom.

VEZANI TEKST - Ubijen bračni par iz Srbije: Na retrovizoru mercedesa okačene bokserske rukavice

Nekoliko mjeseci kasnije, međutim, nasilnik je ponovio napad, poslije kojeg je osuđen na zatvorsku kaznu. Iz zatvora je, prema nekim spekulacijama, izašao u februaru, otkad je pokušavao da se pomiri sa suprugom.

Zbog toga policija ne isključuje ni mogućnost da je u pitanju ponovo nasilje u porodici.

Na Mirsadovom Facebook profilu dominiraju fotografije i snimci njegove djece, ali se jasno vidi i crni mercedes, na koji je gastarbajter bio očigledno ponosan. Tablice mercedesa, kao i privjesak (male bokserske rukavice) koji visi o retrovizoru u unutrašnjosti automobila, pokazuju da je automobil sa snimka upravo onaj u kojem su nađena tijela supružnika. Istraga je, međutim, i dalje u toku, piše Blic.

Magdalena Krekelins (72), koja već 25 godina kampuje u šumi u kojoj su pronađena tijela, kaže da je u srijedu navečer bila na mjestu zločina.

- Između 18 sati i ponoći putem su prošla kola. Pomislila sam da je riječ o ljubavnom paru, pa nisam obratila pažnju. Nakon što sam saznala šta se dogodilo, ne osjećam se sigurno - ispričala je ona.