Ivan Pernar se posvađao sa Crkvom: Nisam više katolik, Crkva je produžena ruka HDZ-a

Objavljeno: 07.01.17 u 17:21

Zastupnik Živog zida u Hrvatskom saboru Ivan Pernar na svojoj Facebook stranici objavio je da više nije katolik, da je istupio iz Katoličke crkve jer nije saglasan sa njenim političkim porukama, i izazvao različite reakcije. 

Pernar: Katolička crkva kao organizacija u službi je globalne elite
Pernar: Katolička crkva kao organizacija u službi je globalne elite

Napomenuo je da "se ne slaže s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama" te pritom nabrojao nekoliko primjera šta zamjera Crkvi: "zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe".

Objasnio je i zašto je bio na misi Srpske pravoslavne crkve za Badnjak, dok nije bio na katoličkoj misi povodom Božića ili Badnjaka:

"Razloga je više, ali dva su osnovna, na sam događaj pozvan sam od njihovog svećenstva. Poziv od katoličkog nikada nisam dobio, pa se u skladu s tim nisam ni osjetio pozvanim".

Kao drugi razlog naveo je to što je katoličko svećenstvo u službi HDZ-a, prenosi Index.

- A HDZ osim što je uništio našu zemlju, želi i mene osobno – montiranim postupcima, zloupotrebom državnih institucija i putem državne televizije. Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se miješa u našu politiku i bavi se vjerskim pitanjima. Za Katoličku crkvu se to ne može reći, ocijenio je.

Za one koji su ga pitali zašto je napao Katoličku crkvu, jer ga njegovi birači vole jer je protiv banaka, EU, NATO-a i Novog svjetskog poretka, odgovorio je:

- Teško mi je to objasniti u jednoj rečenici, ali ću se izraziti ovako. Katolička crkva kao organizacija u službi je globalne elite, zato se Vatikan zalagao za ulazak Hrvatske u EU, zato se papa zalaže za Novi svjetski poredak. Oni su dio 1 posto elite, zato su i u doba Franje Tahija bili uz robovlasnike, a ne seljake. Zato su sada uz HDZ, a ne uz osiromašeni narod. Uvijek su na strani tlačitelja, nikada potlačenih jer je njihov Bog novac. Oni su dio one ekipe na vrhu piramide moći koja vlada masama na njihovu štetu, naglasio je.