open-navfaktor-logo
search
Željo kod Radnika
Ivković: Utakmicu u Bijeljini shvatiti kao da nam je zadnja u životu
Željezničar u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje u Bijeljini kod Radnika.
21.08.2021. u 10:53
get url
text

Željo poslije pet kola ima sedam, a Radnik dva boda. Plavi su sve bodove osvojili na Grbavici, a dva puta s gostovanja ove sezone vraćali su se praznih ruku. Zato je jedini cilj u Semberiji pobjeda.

- Protivnik koji nema previše bodova, ali je pokazao u utakmicama koje smo gledali, sa Sarajevom i Veležom, da su vrlo ozbiljni i znaju biti nezgodini. Moramo utakmicu shvatiti kao da nam je zadnja u životu. Moramo se ponašati i razmišljati kao naši navijači - rekao je trener Želje Tomislav Ivković.

- To znači da ljubav, volja za pobjedom bude na nivou navijača. Na taj način svi u klubu možemo nešto postići. Od jedne utakmice, od jedne pobjede se ne živi. Živi se od kontinuiteta. Moramo iz utakmice u utakmicu pokazivati da možemo dobiti utakmicu na strani. Respektujemo protivnika, ali želimo na sve moguće načine da pobijedimo - dodaje Ivković.

Luka Juričić igra odlično na startu sezone. Očekuje tvrdu utakmicu u Bijeljini.

- Broj bodova ne pokazuje realno stanje. Radnik je tvrda ekipa, mlada, željna dokazivanja. Čeka nas teško gostovanje. Mi kao svaku utakmicu idemo maksimalno - na tri boda.

Meč Radnik - Željezničar igra se u nedjelju s početkom u 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.