Iznenađenje: Baždarević za meč protiv Gibraltara pozvao i jednog debitanta

objavljeno: 07.03.2017. u 16:49

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, 16. marta objavit će spisak igrača na koje će računati u predstojećem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gibraltara (25. mart) i prijateljskoj utakmici protiv Albanije (28. mart).

Međutim, selektor je pozive već poslao internacionalcima, kako bi ispoštovao proceduru, koju nalaže UEFA, a pojedini fudbaleri već su se pohvalili Mešinim pozivom.

Jedan od njih je i Amer Gojak, fudbaler Dinama, koji je na pripremema Modrih bio udarna igra aktuelnog prvaka Hrvatske, a za dobre igre u dresu zagrebačkog tima nagrađen je pozivom u A tim naše zemlje.

- Ponosan sam na prvi poziv selektora u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine za utakmice protiv Gibraltara i Albanije! Hvala svima na povjerenju, dat ću sve od sebe da ga opravdam na terenu - napisao je Gojak na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Već ranije je procurila informacija da su poziv dobili i bivši napadači Željezničara - Armin Hodžić (Dinamo) i Riad Bajić (Konyaspor).