Jagodić: Utakmica protiv Krupe ima veliku važnost

Objavljeno: 19.05.17 u 16:40

Fudbaleri Slobode pobjedom protiv Krupe žele se oprostiti od domaće publike.

 

Jagodić i Grahovac razmišljaju samo o pobjedi FOTO: fksloboda.ba
Jagodić i Grahovac razmišljaju samo o pobjedi FOTO: fksloboda.ba

Krupa je ove sezone nanijela dva teška poraza Tuzlacima, dok su Crveno-crno uspjeli dobiti jedan meč protiv ekipe Slobodana Starčevića na domaćem terenu.

- Ova utakmica ima veliku važnost, a mi smo došli u takav psihološki momenat kada trener mora naći zajedničku sa igračima i ne dozvoliti da se opuste. Moji igrači svjesni su poruke da Sloboda ide svojim putem i korača ka svom cilju i imamo obavezu prema navijačima da u posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone napravimo rezultat koji će nas zadržati na četvrtom mjestu. Nama i neriješen rezultat donosi četvro mjesto, ali on nama ne odgovara jer u posljednjem kolu znamo s kim mi igramo, a s kim oni. Vjerujem da će Sarajevo i poslije gradskog derbija sutra vjerovatno ostati na trećoj poziciji i samim tim njihovo gostovanje u Krupi ne može donijeti nešto drugo. Zbog svega ovoga sutra tražim pobjedu protiv Krupe, kazao je novinarima na današnjoj press-konferenciji Vlado Jagodić.

Jagodić je istakao da Krupa u Tuzlu dolazi rasterećena i da se radi o podmlađenoj ekipi koja želi da prvenstvo završiti pobjedom.

- Mene lično boli poraz od 3:0 u Krupi, ali vrlo dobro znate da je moj prethodnik Musemić doživio identičan rezultat. Pobjeda protiv Krupe ovdje u Tuzli rezultatom 2-1 bila je dobra utakmica i ja očekujem takvu utakmicu sutra na Tušnju. Krupa dolazi rasterećena, a to je ekipa koju si svi proglasili hitom prvenstva i sa mladim igračima rade odlične stvari. Njihovog trenera poznajem jako dobro i vjerujem da on želi prvenstvo završiti isto kao što ja želim, a to je trijumfalno - kaže Jagodić.

Fudbaler Slobode Vladimir Grahovac prihvatio je ulogu favorita u sutrašnjem meču.

- Prije svega Krupa je pokazala da je kvalitetna i mlada ekipa koja se može nositi sa većinom kluboba u BH Telecom Permijer ligi. Međuti, ja bih ulogu favorita sutra dodijelio Slobodi jer prije svega igramo na domaćem terenu. Krupa nas je pobijedila dva puta gostima, ali sutra moramo imati veći motiv za pobjedu čime bi ovjerili četvru poziciju što je naš i cilj ove sezone - kazao je Vladimir Grahovac.

Sloboda sutra neće moći računati na usluge Mehmedagića, Subića i Ziljkića.

Uprava Tuzlaka odlučila je da ulaz na tribine Tušnja sutra bude besplatan, a meč iz grada soli prenosit će Arena Sport.