navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U ulozi voditeljice

Jasmila Žbanić na ceremoniji dodjele Evropskih filmskih nagrada u satenskoj kreaciji bh. dizajnerice

Bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić bila je jedna od voditeljica sinoć održane ceremonije 35. dodjele Evropskih filmskih nagrada.

Objavljeno: 12.12.2022. u 14:36
get url
text

Ovogodišnja dodjela održana je u Reykjaviku na Islandu, a naša rediteljica za tu priliku odjenula je kreaciju koju potpisuje bh. Modna dizajnerica Irma Saje.

Radi se o dugoj bijeloj satenskoj haljini bez rukava na jedno rame sa zelenim detaljem na prsima.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irma Saje (@irmasaje)

Jasmila je vjerna ovoj dizajnerici jer je njene kreacije nosila i na premijeri filma "Quo Vadis, Aida?" u Veneciji, a potom i na dodjeli Oscara.

I Irma i Jasmila podijelile su fotografije sa dodjele Evropskih filmskih nagrada na svojim Instagramima.

- Dodjela nagrada Evropske filmske akademije u Reykjaviku. Filmska porodica ponovo na okupu. Island je zaista čarobna zemlja. Čestitamo svim pobjednicima – napisala je uz fotografiju, između ostalog, Jasmila Žbanić.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmila Zbanic (@jasmilazbanic.official)

Podsjetimo, "Quo Vadis, Aida?" prošle godine je na 34. ceremoniji dodjele Evropskih filmskih nagrada u Berlinu dobio tri nagrade - za najbolji film, režiju i glumicu.

VEZANI TEKST - Najbolji evropski film je "Quo Vadis, Aida?"

Ove godine nagrada je otišla filmu "Trougao tuge" švedskog reditelja Rubena Ostlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva na 28. Sarajevo Film Festivalu.

Za najboljeg evropskog glumca proglašen je Zlatko Burić iz Hrvatske, a oduševljenje izborom nije krila ni naša rediteljica.