navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavna pjevačica

Jedna, jedina i neponovljiva: Izašao je novi trailer za film o Whitney Houston

Biografski filmovi o životima legendarnih muzičara uvijek su bili odlično prihvaćeni od strane fanova njihove muzike ali i široke filmske publike. 

Objavljeno: 10.11.2022. u 21:17
get url
text

Elton John, Freddie Mercury, Elvis Presley, Eminem, Selena, Ray Charles samo su neka od zvučnih imena čiji su se životi pojavili na filmskim platnima. Od 22. decembra pred publiku dolazi  i film o pjevačici legendarnog glasa "I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Houston".

Najnoviji trailer prikazuje nam dodatne detalje iz Whitneyine karijere i života. Njen otac, John Russell, ujedno i njen menadžer, teško je pronalazio ravnotežu između njihovog porodičnog i poslovnog odnosa. Tu u centar pažnje dolazi veza koju je Whitney imala sa muzičarem Bobbyjem Brownom s kojim je na kraju i zasnovala porodicu. Ipak, muzika je ono što je Whitney obilježila. I ono što je obilježilo Whitney. Trailer je i u znaku bezvremenskog hita "I Will Always Love You" iz filma "Tjelohranitelj" u kom je Whitney ostvarila svoj glumački prvijenac. Iz svega što do sada znamo o ovom dugoočekivanom filmu jasno daje do znanja kako muzika za Whitney Houston nema nikakvih granica, a pozornica je mjesto gdje je uspješno pronalazila sebe i svoju svrhu.

"I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston" je snažna i trijumfalna proslava neusporedive Whitney Houston. Film rediteljice Kasi Lemmons i scenariste Anthonyja McCartena, četiri puta nominovanog za nagradu Oscar, producenta Clivea Davisa, legendarnog muzičkog menadžera, i glumice Naomi Ackie, dobitnice BAFTA nagrade, prikazuje portret bez ograničenja kompleksne i dinamične žene iza legendarnog "glasa". Od djevojke u horu iz New Jerseya do jednog od najprodavanijih i najnagrađivanijih muzičkih umjetnika svih vremena publika će biti odvedena na inspirativno, dirljivo i vrlo emotivno putovanje kroz Whitneyin život i karijeru, uz zapanjujuće izvedbe i "soundtrack" najomiljenijih hitova ikone kakve ih do sad još niste čuli.