open-navfaktor-logo
search
Sarajevo Film Festival
Jesseu Eisenbergu uručeno Počasno Srce Sarajeva: Konačno sam se vratio ovdje
Uoči projekcije filma "Nakon što spasiš svijet", večeras u Ljetnom kinu Coca – Cola, direktor Sarajevo Film Festivala, Jovan Marjanović, uručio Počasno Srce Sarajeva američkom glumcu, reditelju i dramskom piscu Jesseu Eisenbergu.
15.08.2022. u 20:57
get url
text

- Večeras je sa nama poseban gost, svima dobro poznat iz velikog broja filmova, od malih do super herojskih filmova - rekao je Marjanović.

Eisenberg se zahvalio na dobrodošlici te još jednom ponovio kako mu je Sarajevo "omiljeni grad na svijetu".

- Čekao sam dugo vremena da se vratim ponovo ovdje. Kupio sam kartu 17. marta 2020., bio sam spriječen, znate šta se dogodilo, ali konačno sam tu sa vama. Hvala vam od srca sto ste večeras sa nama, nisam znao da će veliki broj ljudi doći da pogleda film da sam znao napravio bih bolji film - kazao je Eisenberg.

{$galerijaFotografija}

"Nakon što spasiš svijet" Eisenbergov je rediteljski prvijenac, a prije Sarajeva, prikazan je premijerno na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike. Prikazan je u programu Sedmice kritike na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

Inače, Jesse Adam Eisenberg rođen je 5. oktobra 1983. godine u Queensu, New York. Pohađao je New School University, New York, gdje je studirao liberalne umjetnosti, s fokusom na demokratiju i kulturni pluralizam. Studirao je i u The New School u njujorškom Greenwich Villageu.

Filmovi u kojima je Eisenberg ostvario uloge su: "Roder Dodger", "The Squid and the Whale", "Adventureland", "Zombieland", "The Social Network", Now You See Me", "The Double", "Night Moves", "The End of Tour", "America Ultra", "Louder than Bombs", "Batman V. Superman", "Now You See Me 2", "Resistance"...

U predstojećem periodu, Eisenberg će igrati glavnu ulogu Tobyja Fleishmana u FX limitiranoj seriji "Fleishman is in Trouble" zasnovanoj na istoimenom bestseleru Taffy Brodesser-Akner.

Srce Sarajeva Jesse Eisenberg , 15.08.2022.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.