Repreprezentativka Bosne i Hercegovine je u pobjedi nad Hrvatskom za plasman u četvrtfinale (80:69) ubacila 24 poena, imala 17 skokova, pet asistencija i tri blokade.

VEZANI TEKST - Lojo na pressici pričao na engleskom, a onda na bosanskom jeziku poslao poruku navijačima BiH

Nakon trijumfa nad Hrvaticama bh. košarkašice očekuje duel sa selekcijom Francuske, koju mnogi smatraju prvim favoritom turnira.

- Očekujem dobru utakmicu. Neće to biti duel gdje ćemo istrčati i otpuhati ih ili povesti s velikom razlikom. Mislim da trebamo kontrolisati utakmicu, biti bliže što je moguće i u tome tražiti našu šansu - kazala je Jones, koju je pomalo iznenadilo novinarsko pitanje da li vjeruje da ona i saigračice imaju šanse protiv Francuske.

- Vjerujem da imamo šanse protiv bilo koga. Da nemamo onda ne bismo ni igrali utakmicu i samo bi se to riješilo na papiru i one bi prošle dalje. Na ovom parketu je sve moguće - dodala je JJ, kako je kratko oslovljavaju selektor i ostale saigračice.

Iako je rođena na Bahamima, njena igra i požrtvovanost u dresu BiH mnogima može poslužiti kao lekcija iz patriozma, a nije zaboravila ni na navijače u BiH.

- Ovo je za vas. Jučer smo bile razočarane jer smo znale da zaslužujemo mjesto u četvrtfinalu i to smo danas ostvarile - poručila je Jones.