open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FSBiH
Još jedna obmana Vice Zeljkovića: Sezona počela, a ni "V" od VAR-a
Kada bi se mjerilo u obećanjima Vico Zeljković, aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bio bi svjetski šampion.
18.07.2022. u 21:18
get url
text
get url
text

U prethodnih 16 mjeseci obećao je kao ni jedan njegov prethodnik, a dvije su stvari krucijalne - hibridni tereni i VAR.

Priča o rekonstrukciji 12 terena, koji bi trebali dobiti najsavremenije hibridne travnjake traje koliko i njegov mandat. Najavljivao je kako će u ljeto 2021. godine biti gotovi tereni u Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru. Rok je probijen, a bageri su tek nedavno ušli na Gradski stadion, Tušanj i Arenu Rođeni.

Nedugo nakon umjetnih terena Zeljković i FSBiH su slavodobitno najavili uvođenje VAR-a od sezone 2022/23.

- VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno - izjava je koju je FSBiH na zvaničnoj stranici objavio 20. aprila 2021. godine uz Zeljovićevu fotografiju na kojoj je pozirao sa Infantinom, predsjednikom FIFA-e, uz dodatak:

- U realizaciju ovog obimnog projekta krenućemo već ovog ljeta, a očekujemo da, od sezone 2022/2023 FSBiH bude spreman za uvođenje VAR sistema.

Sezona je počela proteklog petka, pojedinci (Edis Mulalić, trener FK Željezničar) već imaju zmajerki na suđenje, a od VAR-a nema ni "V".

Ironija je veća kada se pročita da se Zeljković poziva na predsjednika FIFA-e citirajući ga da "VAR ne mijenja, već čisti fudbal".

- Ovo je kompleksan posao i mi smo odlučni da ga sprovedemo do kraja kako bismo unaprijedili suđenje i sveli sudijske greške na minimum - poručio je Zeljković 20. aprila prošle godine.

Zeljkovićevim obećanjima povjerovali su samo naivni jer se na kraju ispostavilo da od toga nema ništa, a da su to priče za malu djecu.

VEZANI TEKST - Rek'o pa porek'o: Gdje su hibridni tereni, Vico Zeljkoviću?

Silna obećanja bila su samo skretanje s teme, odnosno sramotnog suđenja kojem smo svjedočili u proljetnom dijelu sezone 2020/21, kada je Borac "eksplodirao" i proigrao te uspio nadoknaditi minus 13 u odnosu na Sarajevo i osvojiti šampionsku titulu.

Zamjerki na suđenje u korist Borca, čiji je potpredsjednik Vicin brat Bogoljub, bilo je i prošle sezone, a Banjalučani su na kraju uspjeli izboriti Evropu. Gdje se nisu proslavili.

Eliminisani su u prvom pretkolu Konferencijske lige od "amatera i ribara" sa Farskih Otoka. Osramotili su Borac, FSBiH, ali i sve nas koji BiH doživjaljamo kao jedinu domovinu... Nadamo se bas da su Zeljković(i) i kompanija naučili lekciju i da su shvatili kako "lov u mutnom" ne donosi ništa dobro.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.