Još jedno priznanje: Ugovor vrijedan 40 miliona KM za Euro-Asfalt u Crnoj Gori

Objavljeno: 25.10.17 u 13:43

Danas je u Podgorici potpisan ugovor vrijedan 40 miliona maraka između Direkcije za saobraćaj Crne Gore s jedne strane i bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt s druge.

Ramić i Parača: Sa današnjeg potpisivanja ugovora vrijednog 40 miliona
Ramić i Parača: Sa današnjeg potpisivanja ugovora vrijednog 40 miliona

 

Predmet Ugovora je izgradnja druge faze obilaznice Rožaje. Radovi obuhvataju sve građevinske radove na izgradnji saobraćajnice duge 2.6 kilometara. Pored radova na trasi, gradit će se dva tunela dužina 1193 i 693 metra, kao i dva mosta dužine 18 i 155 metara.

Ugovor su potpisali generalni direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić ispred Konzorcija izvođača i generalni direktor Savo Parača ispred Direkcije za saobraćaj Crne Gore.

Ramić se zahvalio na povjerenju koje je ukazano konzorciju kojeg predstavlja i izrazio nadu da će se saradnja između crnogorskih institucija i bh. kompanija nastaviti.

- Prvi ugovor u Crnoj Gori potpisali smo u decembru prošle godine i već smo u maju uvedeni u posao. Radovi na toj dionici, a radi se o rekonstrukciji i izgradnji trase na dionici Berane – Kolašin, u punom su jeku. Nedavno smo potpisali i ugovor o rehabilitaciji kosina na željezničkoj pruzi Vrbnica – Bar. Danas potpisujemo i treći ugovor, što mi je pokazatelj da smo u Crnoj Gori dobrodošli te da nas respektiraju kao partnera. Moram naglasiti da ovo nije samo posao za radnike i kompanije iz Bosne i Hercegovine. Mi namjeravamo nastaviti s našom praksom da, kao i na svim dosadašnjim poslovima u inostranstvu, angažiramo domaće kompanije, domaće stručnjake i inžinjere i domaću radnu snagu - rekao je Ramić.

Direktor Direkcije za Saobraćaj Crne Gore Savo Parača izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Euro-Asfaltom.

- Mi već imamo iza sebe nekoliko manjih poslova koje je Euro-Asfalt izvodio sa kompanijama iz Crne Gore i više smo nego zadovoljni kako kvalitetom posla, tako i dinamikom kojom se odvijaju. Rok za završetak posla koji smo potpisali danas je 24 mjeseca od dana uvođenja u posao i čim prođe faza pripremnih radova, krećemo u realizaciju - kazao je Parača. 

Ovo je treći vrijedan ugovor, koji je Euro-Asfalt potpisao u Crnoj Gori za samo deset mjeseci, čime ukupna vrijednost dogovorenih radova ove kompanije u Crnoj Gori iznosi 130 miliona maraka, što je veliko priznanje, ali i značajna referenca za buduće velike poslove.