navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U mlađim danima

Kako su izgledali prije svjetske slave: Neke glumce i pjevače ne biste prepoznali

Jeste li se ikad zapitali kako su izgledale slavne osobe prije nego što su se proslavile, šta su radili u svom životu i kako su pronašli put do zvijezda?

Objavljeno: 07.03.2021. u 13:22
get url
text
Angelina Jolie, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Lady Gaga

Ako jeste, evo nekoliko fotografija poznatih ljudi prije nego što su postali svjetski popularni.

Robin Williams počeo je studirati politologiju, ali shvatio je da ovo područje nije za njega. Tri godine studirao je kazalište na koledžu Marin u Kaliforniji.

Jedan od profesora, James Dunn, rekao je da je shvatio koliko je Williams bio talentiran kad je dobio ulogu u mjuziklu Oliver! kao Fagin. Kad je pohađao Juilliard, tokom ljeta čistio je stolove u restoranu, piše Bored Panda.

Robin Williams/Bored panda

 

Keanu Reeves bio je uspješan hokejaš i razmišljao je o tome da postane profesionalac, ali je odlučio biti glumac kada je imao 15 godina.

Također se želio okušati u muzici te je 1991. godine osnovao alternativni rock sastav nazvan Dogstar.

Keanu Reeves/Bored Panda

 

Morgan Freeman debitirao je kao glumac u školskoj predstavi kada je imao 9 godina. Pobijedio je na državnom dramskom takmičenju s 12. godina. Dok je bio u srednjoj školi, nastupio je u radijskoj emisiji.

Dobio je djelomičnu dramsku stipendiju sa Državnog sveučilišta Jackson, no umjesto toga odlučio se prijaviti u avijaciju Sjedinjenih Država. Nakon službe, Freeman je radio kao službenik za prijepise na Los Angeles City Collegeu i tamo je također studirao umjetnost. Uz to, radio je kao plesač i počeo dobivati glumačke poslove.

Morgan Freeman/Bored panda

 

Porodica Jima Carreyja mučila se financijski, pa su on i njegov brat John kao tinejdžeri radili kao domari i zaštitari u fabrici guma.

Dok je tu radio, Jim Carrey napustio je školu i počeo izvoditi komediju u centru Toronta.

Jim Carrey/Bored Panda

 

Tom Hanks odlučio je da želi biti glumac nakon što je pročitao film "The Iceman Cometh" Eugena O'Neilla i pogledao izvedbu.

Tako je upisao pozorišni program na Kalifornijskom državnom sveučilištu.

Tom Hanks/Bored Panda

 

Susan Sarandon studirala je dramu i tokom studentskih godina uzdržavala se šišanjem i čišćenjem kuća.

Nedugo nakon što je diplomirala, Sarandon je započela glumačku karijeru u dramskom filmu Joe.

Susan Sarandon/Bored Panda

 

Dwayne Johnson ili The Rock se, prije nego što je započeo glumačku karijeru, uspješno bavio sportom.

U početku se profesionalno bavio fudbalom, a nedugo nakon što je završio fakultet, započeo je karijeru kao profesionalni hrvač.

Dwayne Johnson/Bored Panda

 

Angelina Jolie voljela je gledati filmove s majkom kad je bila mala i to je uglavnom bilo ono što joj je potaknulo zanimanje za glumu.

Pojavila se u studentskim filmovima svog brata, kao i u nekoliko muzičkih spotova, te radila kao model.

Angelina Jolie/Bored Panda

 

Prvi posao Seana Conneryja bio je mljekar u Edinburghu prije nego što se sa 16 godina pridružio Kraljevskoj mornarici. Nakon 3 godine otpušten je iz medicinskih razloga i vratio se u svoj rodni grad. Tamo je imao podosta poslova: vozača kamiona, spasioca, radnika, umjetničkog modela za Edinburgh College of Art i brusitelja lijesa.

Pedesetih godina Connery je počeo dobivati uloge statista, ali to nije bilo dovoljno da spaja kraj s krajem, pa je honorarno radio kao dadilja. Kasnije se Connery pojavio u nekoliko filmova, čak je i dobio glavne uloge, ali ona koja ga je učinila poznatim glumcem bila je ona Jamesa Bonda 1960-ih.

Sean Connery/Bored Panda

 

Bob Marley počeo je svirati u osnovnoj školi sa svojim prijateljem Nevilleom Livingstonom (kasnije poznatim kao Bunny Wailer). Nakon preseljenja u Trenchtown, Kingston, dvojica prijatelja upoznala su Higgsa i Wilsona, uspješni vokalni dvojac.

Higgs je bio taj koji je pomogao Bobu Marleyu da nauči svirati gitaru. Godine 1963. Bob Marley i njegovi prijatelji osnovali su grupu Teenagers, a nakon nekoliko promjena imena, držali su se The Wailersa.

Bob Marley/Bored Panda

 

Eminem je počeo repati kada je imao 14 godina. Prvi album Infinite objavio je 1996. godine, ali to je bio komercijalni neuspjeh.

Sve se promijenilo kada je izdao novi album 1997. godine, Slim Shady EP.

Eminem/Bored Panda

 

Muzika je bila dio života Lady Gage od djetinjstva, kada je počela učiti klavir s četiri godine. Kao tinejdžerica svirala je na "noćima otvorenih mikrofona".

Tokom studija u New Yorku nastupala je u klubovima sve dok je nije primijetio lovac za talente i to joj je pomoglo na putu do zvijezda.

Lady Gaga/Bored Panda

 

Jennifer Aniston otkrila je glumu s 11 godina. Aniston je prvo radila u off-Broadway produkcijama i uzdržavala se honorarnim poslovima poput telemarketera i konobarisanja. Godine 1990. dobila je prvu televizijsku ulogu u filmu Molloy.

Emisija nije bila uspješna, kao i nekoliko drugih u kojima se pojavila kasnije.

Jennifer Aniston/Bored Panda

 

Tommy Lee Jones dobio je nogometnu stipendiju koja mu je omogućila da pohađa internat u Dallasu, gdje je svoje zanimanje pronašao u kazalištu i igrao u nekoliko studentskih produkcija. Nakon završetka studija preselio se u New York kako bi se bavio glumom.

Prvu filmsku ulogu dobio je 1970. godine, glumeći studenta Harvarda u Love Storyu.

Tommy Lee Jones/Bored Panda

 

Clint Eastwood diplomirao je u srednjoj tehničkoj školi u Oaklandu i imao je razne poslove - bio je drvosječa, vozač kamiona, ložač. On je 1950. godine pozvan u američku vojsku tokom korejskog rata i bio je smješten u Kaliforniji da služi kao instruktor plivanja.

Pojavio se u nekoliko TV serija i ostvario manje uloge u filmovima, a međunarodnu slavu stekao je s filmom Čovjek bez imena (1964.).

Clint Eastwood/Bored Panda

 

Vin Diesel prvi je put nastupio kada je imao 7 godina u dječjoj predstavi Dinosaur Door, produciranoj u pozorištu New City u New Yorku. Studirao je kreativno pisanje na Hunter Collegeu u New Yorku. Nije dobro prolazio, ali ga je to navelo da počne "scenaristički".

Prva uloga koju je Diesel dobio bila je 1990. godine u kratkom pojavljivanju u dramskom filmu Buđenja.

Vin Diesel/Bored Panda