Kakva priča: Fudbalski kostolomac želi osvojiti filmskog Oscara (VIDEO)

Objavljeno: 06.01.17 u 21:22

Velšanin Vinnie Jones, koji je svojevremeno važio za pravog kostolomca i najbrutalnijeg fudbalera koji je kročio na fudbalske terene, poslije igračke karijere posvetio se glumi i sada želi osvojiti filmskog Oscara.

Vinni Jones nije bio nježan ni prema sudijama
Vinni Jones nije bio nježan ni prema sudijama

Jones je u karijeri igrao za Ovaj, od mnogih etiketiran kao veoma nezgodan fudbaler, u svojoj karijeri je igrao za Wimbledon, Leeds, Chelsea..., a bio je i kapiten reprezentacije Velsa za koju je upisao tek osam nastupa.

Karijera ovog kostolomca trajala je 15 godina, a za nekoga koga ne karakteriše fair-play na terenu zaradio je samo 12 crvenih kartona. No, rekorder je kada je u pitanju vremenski period za koji je dobio crveni karton - uspio je da ga dobije već u prvoj sekundi meča. Kasnije je u autobiografiji opisao sporne grube situacije.

- Taj momenat je bio žestok. Mnogo rano sam podivljao, ali nije bilo toliko 'krvavo' koliko znam to da napravim - objasnio je Vinni, koji je izbacio kompilaciju grubosti kojima bi neki budući fudbaleri mogli da se posluže.

Sporni dokumentarac je zabranjen, a Vinni propisno kažnjen zbog 'neadekvatnog' materijala.

Na radost svojih protivnika oprostio se od fudbala i odlučio da svoj životni put nastavi u – Hollywoodu.

Odigrao je niz zapaženih uloga, a ovaj neškolovani glumac dosad je snimio preko 30 filmova. Čeka ga još mnogo uloga, a Vinni ne krije da mu je želja da osvoji Oscara!