navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pokušaj prevare

Kamera snimila radnika koji je glumio da ga je udario automobil

Snimak kojeg je zabilježila kamera pokazuje da je čovjek iznenada pao kraj "Audija" kojim je upravljao Wayne Nightingale (58), iako ga automobil nije niti dotakao

Objavljeno: 11.05.2019. u 10:30
get url
text
Snimak pokušaja prevare napravio drugi vozač

Komunalni radnik iz engleskog sela Tavershama je odglumio povredu nakon što se sušio kraj automobila koji je prolazio kraj njega. Na njegovu žalost, cijelu situaciju je zabilježila kamera pa mu pokušaj nije uspio.

Radnik je zbog pokušaja prevare ostao bez posla, što je potvrdio glasnogovornik lokalne službe za odvoz otpada u Cambridgeu.

Snimak kojeg je zabilježila kamera pokazuje da je čovjek iznenada pao kraj "Audija" kojim je upravljao Wayne Nightingale (58), iako ga automobil nije niti dotakao. Njegov kolega je prišao vozačevoj strani te je gestikulirao rukama, vjerovatno kritikujući vozača zbog "nepažnje".

Snimak je napravio vozač drugog automobila, a dostavio ga je Nightingaleu iste večeri.

- Ne mogu dovoljno naglasiti koliko sam imao sreće što je drugi vozač imao kameru. Da sam izgubio dozvolu, izgubio bih posao, što je zastrašujuća mogućnost – izjavio je Nightingale za Daily Mail.

S druge strane, komunalni radnik je otišao u bolnicu, gdje mu je utvrđeno uganuće zgloba. Incident se dogodio 11. marta ove godine.