open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Kazahstan gostuje na Bilinom polju, Zmajevi u lovu na prvu pobjedu
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom polju igra četvrti susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a protivnik našem nacionalnom timu bit će selekcija Kazahstana.
07.09.2021. u 07:10
get url
text

VEZANI TEKST - Petev i Šehić najavili duel s Kazahstanom, iz FSBiH pojasnili smeta li zastava sa ljiljanima

Zmajevi su u prijateljskom susretu sa Kuvajtom stigli do prve pobjede nakon 657 dana, što je ujedno i prvi trijumf Ivayla Peteva na klupi reprezentacije naše zemlje. I sam Petev je priznao da su rezervisti mogli pokazati i više od "minimalca" (1:0) protiv 142. selekcije sa najnovije FIFA rang-liste.

Dobar rezultat sa gostovanja kod Francuske potrebno je potvrditi u duelu sa timom koji je trenutno posljednjeplasirani u grupi D sa dva boda koliko imaju i Zmajevi, koji uz susret manje u odnosu na Kazahstance koji su odigrali četiri meča.

Da Kazahstan treba itekako ozbiljno shvatiti najbolje govore dva remija u duelu sa Ukrajincima, ali i riječi prvog golmana naše selekcije Ibrahima Šehića.

- Svi znamo da nema lakih protivnika i lakih utakmica. Nije to taj fudbal od prije deset godina kada odeš u Kazahstan i pobijediš ih 5:0. To je sada nešto skroz drugačije. Ti momci (reprezentativci Kazahstana, op. a.) igraju u dobrim klubovima, čak ekipe iz Kazahstana igraju redovno u evropskim takmičenjima, i Astana, i Kairat Almaty - rekao je Šehić u najavi današnjeg susreta, te dodao:

VEZANI TEKST - Ovo su kanali na kojima možete pratiti prijenos utakmice BiH - Kazahstan

- Svi smo mi svjesni da imaju kvalitetne igrače i da taktički dobro stoje te da imaju dobrog trenera. Svjesni smo i da će biti teška utakmica i da će biti sasvim drugačija u odnosu na onu u Francuskoj jer ćemo mi morati biti ti koji će voditi igru i biti ofanzivni.

Dobro je što će Petev moći računati na dva od tri igrača koja su proteklih dana imala zdravstvenih problema. Ako je suditi po posljednjem treningu koji su Zmajevi obavili sinoć u Trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru, Sead Kolašinac i Rade Krunić će biti u najužoj konkurenciji za početni sastav. Za razliku od njih Mateo Sušić je u ponedjeljak napustio bazu Zmajeva na Ilidži, baš kao i Amir Hadžiahmetović, koji ima akumulirane žute kartone.

- Moramo ući u utakmicu s više od 100 posto. Kazahstan je čvrsta i agresivna ekipa, pa je naš pristup jako bitan. Moramo ići na tri boda, utakmica traje 90 minuta.

Siguran sam da su momci spremni da daju sve za pobjedu - rekao je selektor Zmajeva Ivaylo Petev, dodavši:

- Dobro poznajem Kazahstan. Najbitnije mi je kako ćemo se mi ponašati, naša budućnost je u našim rukama.
Kazahstanci su u petak tijesno poraženi u gostima kod Finske s 0:1, a njihov selektor Talgat Baysufinov je kazao kako žele pozitivan rezultat.

VEZANI TEKST - Posljednji trening Zmajeva pred Kazahstan: Dvojica startera iz Strazbura ne igraju u Zenici

- Mi igramo fudbal i ne smatramo sebe autsajderima... Naši navijači od nas očekuju pozitivan rezultat, to jeste pobjedu jer pobjeda je jedino što će ostati iza nas. Naravno, nama je cilj, prije svega, nastaviti stabilizaciju igre pa tek onda pobjede - istakao je Baysufinov.

Yigal Frid (29) iz Izraela sudit će dvoboj na Bilinom polju koji počinje od 20.45 sati uz direktan TV prijenos na Nova BH. Fridu će asistirati Bitton David i Yakobov Matityahu, dok je četvrti arbitar Bar Natan (svi iz Izraela). Iz ove zemlje dolaze i dvojica VAR sudija, a to su: Roi Reinshreiber i David Fuxman.

U terminu susreta u Zenici u Lyonu se sastaju Francuska i Finska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.