Klas svakog dana priprema obroke za volontere Sarajevo Film Festivala

Objavljeno: 14.08.17 u 17:13

Prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo svakog dana priprema 330 obroka za volontere Sarajevo Film Festivala. Riječ je o svježim i toplim sendvičima i pitama koje vozači Velepekare Klas svakog jutra isporučuju na festivalske lokacije.

 

Nedžla Zahiragić, Kerim Kolić i Mirnela Pamuk dio su volonterskog tima Sarajevo Film Festivala. Sretni su, kako kažu, što imaju priliku dati svoj doprinos u realizaciji ovog veoma značajnog kulturnog događaja.

-Tokom SFF-a Sarajevo zablista nekim posebnim sjajem. Grad je prepun turista, grad je na nogama, grad uživa u čarima filma. Iako radimo, i mi volonteri uživamo u ovoj festivalskoj atmosferi. Nedžla, Kerim i ja smo u interventnom timu. Radimo u pozadini, kako bismo organizirali sve ono što je potrebno gostima, rediteljima, producentima. Društveno smo korisni, stičemo iskustvo, radne navike, ali i nova poznanstva, i sve to nas motivira na volonterski rad - kaže Mirnela Pamuk, te dodaje da ona i njene kolege iz tima na pauzi rado konzumiraju sendviče i pite iz Klasa.

U okviru partnerstva Sarajevo Film Festivala, Klas nastupa prvenstveno u segmentu pekarskih proizvoda. Osim obroka za volontere, svakog jutra Klas isporučuje peciva, pite i somune za goste SFF-a, na tradicionalnom Festivalskom doručku. Velepekara Klas, kao industrijska pekara s najdužom tradicijom u Sarajevu, ima širok asortiman kvalitetnih proizvoda koje ponosno može predstaviti na najvećoj filmskoj smotri u ovom dijelu Evrope.