open-navfaktor-logo
search
Pravo bogatstvo
Koliko koštaju luksuzni satovi na rukama najplaćenijih bh. fudbalera?
Sportisti su već odavno modne ikone. Mnogi od njih su i zaštitna lica poznatih kompanija i imaju sklopljene privatne sponzorske ugovore sa proizvođačima sportske opreme.
16.12.2020. u 17:35
get url
text

U tom pogledu uglavnom prednjače fudbaleri i košarkaši koji poznatim brendovima masno naplaćuju to što će igrati u njihovim kopačkama odnosno patikama.

Slično je i sa teniserima, no osim što naplaćuju velike iznose od tehničkih sponzora, tu su i ugovori s poznatim brendovima satova, koji su prava rijetkost u svijetu fudbala, no to ne sprečava fudbalere da često na ruci nose satove koji vrijede stotine hiljada eura, a cijene nekih primjeraka premašuju i milionski iznos.

Najplaćeniji bosanskohercegovački fudbaler je Miralem Pjanić. Prema pisanju španskog lista AS veznjak koji je ovog ljeta pojačao Barcelonu godišnje zarađuje 14 miliona eura, što je znatno veći iznos od onoga koji je zarađivao kao fudbaler Juventusa.

Upravo je 30-godišnji bh. veznjak najpoznatiji po satovima luksuznih brendova, a među satovima koje nosi neki premašuju i cijenu od nekoliko stotina hiljada eura.

Na nedavnoj press konferenciji uoči utakmice Lige prvaka između Juventusa i Barcelone Pjanić se pojavio sa satom marke Richard Mille. Model RM 67-02 teži svega 32 grama, što ga čini najlakšim satom koji se sam navija u kolekciji popularnog brenda, a ova verzija na tržištu košta oko 148.000 eura. Ovaj model izrađen u partnerstvu s katarskim atletičarom Mutazom Essaom Barshimom.

 

Na Pjanićevoj ruci mogao se vidjeti i sat Corum Golden Bridge, koji je napravljen od bijelog zlata i ukrašenom dijamantima. Prema dostupnim podacima ovaj model košta 51.300 eura, a zanimljivo da je bh. reprezentativac ambasador ovog proizvođača satova od marta 2020. godine.

 

Pjanić u svojoj kokekciji, ima još dva sata koja vrijede skoro 100.000 eura. Riječ je o modelima Patek Philippe Nautilus (47.070 eura) i Audemars Piguet Royal Oak, koji košta 49.400 eura.

 

Čini se kako je veznjak Barcelone najveći ljubitelj skupocjenih satova. Pjanić posjeduje još i model Patek Phillpe World koji je izrađen od zlata, a za kupovinu ovog modela morate izdvojiti 67.990 eura.

 

Baš kao i njegov reprezentativni kolega, tako i Sead Kolašinac u kolekciji svojih satova ima jedan od modela marke Richard Mille.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sead Kolašinac (@seadk6)

Početkom godine Kolašinac je u Dubaiju "izreklamirao" RM011, koji je limitirana verzija proizvedena u svega 50 primjeraka. Titanijumsko tijelo sata krase dijamanti. Inače, prodajna cijena ovoga sata koja se može pronaći na internetu je 195.000 američkih dolara, odnosno nešto više od 346.000 KM, što je cijena koja se može pronaći na internetu.

Osim ovog modela, na ruci lijevog beka Arsenala mogao se vidjeti i Audemars Piguet Royal Oak, model identičan onome kakav posjeduje i Pjanić, samo nešto drugačija verzija. Inače, košta 28.856 eura.

 

Za razliku od svojih saigrača njihov kapiten Edin Džeko često se može vidjeti s Rolexovim modelom GMT-Master II "Pepsi". Ovaj model u prodaji je od 2018. godine, a košta 9.250 eura. Identičan model posjeduje i Ermin Bičakčić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.