open-navfaktor-logo
search
Ustoličio ga, brani ga...
Konaković direktno iz "centra ničega" - Sarajeva: Svi lažu protiv Forte, strašno je to
Gotovo cjelokupna javnost je jučer imala identičan stav o onome što je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio za britanski The Guardian. Ali čini se da domaća javnost nije shvatila šta je Forto rekao. Kako bi i shvatili, što reče premijer, to su samo "seljaci i folkeri", nedorasli, nekulturni. Da svima pojasni i stane u odbranu premijera tu je Elmedin Konaković, šef Naroda i pravde, stranke koja je Forti omogućila da bude premijer i da ležerno, na svjetskoj sceni, Sarajevo naziva "centrom ničega", između ostalog.
11.01.2022. u 10:29
get url
text

VEZANI TEKST - Reakcije na izjavu premijera KS: "Meni se treba izviniti Konaković, on je Fortu postavio na funkciju"

Direktno iz "centra ničega" - Sarajeva, u pauzama između obilazaka stranačkih odbora po entitetu RS predstavljajući te pohode brigom za povratnike, Konaković nam svima jutros tumači da ništa nismo shvatili, možda ne znamo engleski... Možda.

Ali ono što sigurno jesmo shvatili, znamo, činjenica je, svjedočili smo, jest to da su NiP-ove ruke Našu stranku i Edina Fortu dovele na čelo kantona koji raspolaže sa milijardu KM budžeta i istovremeno građane tog kantona koji pune budžet, pa i NiP-ove glasače, u stranim medijima nazivaju "seljacima koji su dobili rat".

Rat protiv agresora? Ili rat protiv šunda? Konaković tvrdi da tema nije bila ovo prvo. Pa ako ćemo realno, fotografija koja prati tekst u The Guardianu nije prizor "pevaljke" u zadimljenoj balkanskoj kafani, nego prizor boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine na ratišu. Ili opet nismo shvatili, čak i ovako ilustrirano bez prostora za dvoumljenje? Bit će da nismo, pa nam onaj koji "lideriše procesima", pokušava liderisati i mozgovima. 

VEZANI TEKST - Koliko je Sarajevo "seljačko": Šta sve Forto nije vidio u "centru ničega"

Taj koji je Našu stranku doveo na vlast i ima ruke da njenog predsjednika iz fotelje premijera smijeni, zapravo Fortu brani. Izabralo ga za premijera, valja ga sad braniti. 

Građanima u "centru ničega", preporuka - glasali ste, čitajte:

- Svaka javna riječ izabranih zvaničnika se analizira. Ako, mislim da tako i treba. Jučer je jedna takva izjava premijera Forte izazvala lavinu komentara.
Nekoliko medija tražilo je da izjavu komentarišem. Da sam imao vremena komentarisati, moj bi komentar bio identičan komentaru Udruženja poljoprivrednika, jedinom razumnom saopštenju koje sam vidio. Saopštenju koje pravi razliku između papka i seljaka, kratko i precizno. Možda bih još samo dodao da se prostor koji dobiješ u Guardianu može bolje iskoristiti i da u tom prostoru treba poslati pozitivne poruke o našoj domovini, promovisati njene vrijednosti i potencijale.
Prije nego se rasprava razvila u tom pravcu, nekoliko zastupnika/ca i članova SDA su brutalnim lažima, onako kako to često rade, izjavu o ratu protiv šunda u Sarajevu povezali sa agresijom na BiH.

VEZANI TEKST - Borci poručili Forti: Ti pobjeguljo usuđuješ se da klasifikuješ i karakterišeš branioce Sarajeva i BiH

Zajedno sa njima i poznati twitteraš sa boravištem u USA, notorni ljevičar i SDA-ovac u isto vrijeme, sličnu hajku pokreće.
Još jednom su zloupotrijebili našu časnu borbu, šehide, poginule borce, Armiju RBiH i druge simbole u korist prikupljanja jeftinih političkih poena i diskreditacije političkih rivala.

Na najgori mogući način su slagali. Stižu i zvanična saopštenja iz SDA, SBB i SBiH. Ne čudi da SDA sa ove dvije stranke/satelita reaguje slično. Identična saopštenja, prepuna "brige za borce" i uvreda na račun premijera, svi naravno traže ostavku. Danas naslovnice novina, jučer portala. Ako svjesno, strašno je.

Posebno oni koji sebe zovu vjernicima, a znaju da vjernik ne laže. Ako baš niko od njih ne govori engleski ili ne poznaje nekoga ko govori engleski, bruka je.

VEZANI TEKST - Forto se pravdao, tviteraši mu poručili: "Pred svjetskom javnošću pljunuli ste nam u lice"


P.S. Potpuno drugačije ova rasprava sa sarajevskih mindera izgleda iz Bratunca, Janje, Zvornika i Brčko distrikta BiH. Danas idemo u Banja Luku i Prijedor.
Pozivam vas sve zajedno da energiju uložimo u borbu protiv Dodika i procesa koje vodi. Da obiđemo ljude koji se u strahu bude u manjem bh. entitetu.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.