open-navfaktor-logo
search
Beograd
Konaković se sastao s Vučićem i Brnabić: Konstruktivnim dijalogom otvoriti prostor za unapređenje odnosa
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nalazi se u posjeti Republici Srbiji gdje je jutros 24. februara 2023. godine  održao sastanke sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, te ministricom za evropske integracije Republike Srbije Tanjom Miščević.
24.02.2023. u 12:59
get url
text

Sastanci su upriličeni u sklopu posjete ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zemljama susjedstva, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. 

Domaćini su na sastancima poželili dobrodošlicu delegaciji i uputili čestitke za brzo formiranje Vijeća ministara, kao i za kandidatski status koji je Bosna i Hercegovina dobila. 

Istaknuto je da su dobri bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije veoma važni za obje države, ali i cjelokupnu regiju.

Potencijali i šanse koje imaju Bosna i Hercegovina i Republika Srbija su velike, te je pokazano zajedničko interesovanje da upravo realizacija konkretnih projekata bude ono što će se u narednom periodu staviti u fokus. 

{$galerijaFotografija}

Konaković je izrazio je svoje vjerovanje da, u dobroj vjeri i radom nadležnih institucija, možemo ostvariti konstruktivan dijalog i otvoriti prostor za unapređenje odnosa koji će biti od koristi za život građana obje države, te da su stabilnost, sigurnost i ekonomski napredak u interesu obje države.

Kazao je da je važno održavati institucionalnu saradnju, odnosno saradnju na nivou državnih institucija, te je shodno tome dogovoreno da se u narednom periodu razmotri mogućnost održavanja zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije. 

U nastavku dana ministar će se sastati sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem, navodi se u saopćenju Ministarstva.

vučić-konaković, susret u beogradu
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.