open-navfaktor-logo
search
"Oko sokolovo"
Kutak za sporni trenutak: Dragan Banjac na "hlađenju", ko je sljedeći?
Kako saznajemo sa državne televizije u N/FSBiH su poslali dopis, jer su bili nezadovoljni njegovim radom
19.08.2019. u 16:07
get url
text

Ko radi taj i griješi. Tako je generalno u životu, a posebno u onom koji je podložan kritikama.

A "posao" fudbalskog sudije u BiH jedno je od najtežih, posebno što je svaka odluka na zelenom terenu pod lupom raznih stručnjaka.

Arbitre prvo ocjenjuju kontrolori suđenja, pa onda na red dolazi "filter" sudijske komisije, a na kraju njihove odluke komentariše i "Oko sokolovo" pred milionskim auditorijumom na državnoj televiziji.

Dugo vremena stručni konsultant bio je Boro Elčić, koji je iskrenim odgovorima stekao simpatije javnosti, ali je "preko noći" postao bivši (simptomatično, onda kada je ne nekoliko navrata ustvrdio da su sudije pomogle Zrinjskom). Nakratko ga je zamijenio Mirsad Ibrišimbegović, no nije se dugo zadržao...

A onda je na scenu stupio Dragan Banjac, predsjednik Komiteta za sudije i suđenje N/FSBiH. Ipak, nakon nekoliko "pogrešnih ocjena" i gnjeva javnosti koju je navukao na sebe, Banjac će na "hlađenje".

Kako saznaje Faktor sa državne televizije poslali su dopis u N/FSBiH i zahtjevali su da "uklone" Banjca, što su u Savezu uvažili. Stoga, u večerašnjoj emisiji o Premijer ligi BiH na BHT1 nećemo slušati njegove komentare, a sporne situacije iz 5. kola bit će "prebačene" za naredni ponedjeljak, kada ćemo upoznati novo "Oko sokolovo".

Prema našim saznanjima to će biti Zoran Rebac, koji će od 1. septembra preuzeti funkciju predsjednika Komiteta za sudije i suđenje u N/FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.