Četvrtak, 22.02.2024.
h

Legendarni Mirko Filipović operisan nakon teške povrede

Mirko Filipović uspješno je operisao koljeno, zbog čega je bio prisiljen otkazati dogovoreni revanš s Royjom Nelsonom u Bellatoru.

Cro Copu su na jednom treningu popucali prednji križni ligamenti lijevog koljena te je podvrgnut operativnom zahvatu koji je trajao nekoliko sati.

Nakon što je sve prošlo, Mirko je na Facebooku objavio fotografiju iz bolnice, a ubrzo su stigle brojne poruke podrške.

- Dragi prijatelji, u petak tokom posljednjeg treninga u ovim pripremama, za vrijeme sparinga mi je propalo koljeno nakon čega sam jednostavno pao na pod od boli. Nisam mogao više stati na tu nogu, a magnet iduće jutro je pokazao ono čega sam se i bojao, da mi je puknuo prednji križni ligament i da je hrskavica oštećena. Operisan sam u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina u Zaboku! Jako mi je žao jer sam se jako radovao ovoj borbi i bio sam zaista maksimalno spreman jer sam prošao vrhunski trening kamp. Izvinjenje svima, a posebno Royju Nelsonu jer je i on krvavo trenirao za ovu borbu, a sada od nje neće biti ništa. Ali nažalost, ovo je viša sila i na to nisam mogao utjecati. Ali čim se oporavim nadam se da ćemo Roy i ja ipak odraditi naš uzvratni meč jer ga vjerujem i on i ja jako želimo, a vjerujem i mnogi MMA fanovi! Hvala na razumijevanju i veliki pozdrav svima - napisao je Cro Cop na Facebooku.

Zanimljivo da je nakon Filipovićevog otkaza Roy Nelson protivnika odlučio potražiti putem Twittera.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh