navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Osvojili 279 bodova

Let 3 pobijedio na Dori: Lenjin na raketama i ruže u stražnjicama predstavljaju Hrvatsku na Eurosongu

Let 3 s pjesmom Mama ŠČ predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu koji će biti održan u maju u Liverpulu.

Objavljeno: 12.02.2023. u 09:00
get url
text

Odlukom žirija i gledatelja na "Dori 2023." koja je održana u sportskoj dvorani Marino Cvjetković u Opatiji pobijedio je riječki bend. Oni su ukupno osvojili 279 bodova.

Članovi grupe na pozornici su se prvo pojavili u dugačkim neobičnim kostimima. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete na kojima je bilo ispisano ime Lenjina (Vladimir Iljič Lenjin) i osvojili publiku, ali i žiri pa su pobijedili. Na kraju izvedbe imali su ruže u stražnjicama.

- Što reći, hvala svima, mi se nismo trudili, ali smo jesmo očekivali. Što nas sad čeka. Bit će ŠČ. Čestitke svim izvođačima - rekli su članovi Leta 3 nakon pobjede na ovogodišnjoj Dori.

Damir Martinović Mrle, lider grupe Let 3, je u razgovoru za HRT otkrio šta uopće znači taj tajanstveni "ŠČ".

- Riječ o najstarijem slovu abecede koja ima 63 slova. 5000 godina starije od prve nađene abecede, to je najstarija abeceda. Sada ćemo mi tu našu abecedu na Dori poslati svemirskim brodom u orbitu. Kada dođe do armagedona na zemlji, kada se smiri armagedon, raketa će se vratiti i donijeti opet prvu abecedu – rekao je Damir Martinović Mrle.