open-navfaktor-logo
search
Kućni ljubimci
Mačak Tito i puž Šaćir Drugi ljubav i pažnju našli u domovima poznatih
Da je pas najbolji čovjekov prijatelj dokazuju brojni primjeri dugogodišnje ljubavi između vlasnika i njihovih ljubimaca.
26.09.2021. u 16:58
get url
text

Upravo je pas najčešći izbor za kućnog ljubimca, uz mačke, razne vrste papagaja i ptica, ribica, kornjača. Uz ogromnu ljubav, ova slatka stvorenja zahtijevaju brigu i pažnju koju itekako znaju uzvratiti, što svi ljubitelji životinja znaju.

Brojna poznata i slavna lica u svijetu svoje ljubimce često ističu u prvi plan, postaju opsjednuti njima, a kako ni u kojem slučaju nisu poput običnih smrtnika, tako im je i izbor ljubimaca često neuobičajen i kontroverzan. U svojim domovima neke holivudske zvijezde često smjeste i zmije, magarca, kokoške, svinje...

Nogometni trener Amar Osim već nekoliko godina je vlasnik plave njemačke doge Amoura. Njegov ljubimac je pas sa pedigreom. Njegova sestra, majka i baka su svjetske šampionke. U BiH imaju samo dvije plave njemačke doge, a zbog težine Amour ne može, kao većina ostalih pasa, spavati na podu, nego ima svoj krevet.

Skoro godinu dana svoj dom kod Mladena Vojičića Tife našla su dva mačka. Naš pjevač ih je udomio kada su bili stari samo 22 dana.

{$galerijaFotografija}

Marin Meštrović poznat je kao veliki ljubitelj životinja i u svom stanu na Trgu Heroja trenutno ima četiri kornjače i jednog puža.

- Cijeli život sam volio kornjače i čim sam stekao uslove za njihovo držanje, nabavio sam ih. Prvu sam kupio već 2002. godine, a kasnije i još četiri. Glava porodice među mojim kornjačama trenutno je Sunčanica, a ostale se zovu Karla, Šiljo i Spaček. Kada su mačke u pitanju, glavni je Đorđe, njegova žena je Mirjana, a ima i brata Andriju. Pužu smo dali ime Šaćir. Često sa kolegama pričam o životinjama, a najzanimljivije ime svom mačku dao je Damir Arslanagić, koji je svog kućnog ljubimca nazvao Tito - za Faktor govori Meštrović.

Kompozitor i producent Mirko Šenkovski Geronimo ima tri psa – dva maltezera, stara deset i 13 godina i lovačkog psa pasmine bosanski barack. Jasna Hospić ima dva psa, a Rizzo Ruža dvije mačke. Amir Pilav, lider grupe ZAR, vlasnik je haskija koji se zove Džeki, a njegov lik je i zaštitni znak ove grupe.

 

Poznati i kućni ljubimci 26.10.2021
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.