open-navfaktor-logo
search
Ugledni list
Marca analizirala Pjanića: Šta Zmaj može dati Barceloni?
U posljednje vrijeme sve su češće i glasnije spekulacije da bi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić iz Juventusa mogao preseliti u Barcelonu.
03.05.2020. u 11:51
get url
text

Kada još takve informacije plasira ugledni sportski list kakav je Marca, uz to još i analizira playmakera našeg nacionalnog tima, onda je sigurno da u priči oko selidbe na Camp Nou sigurno ima određene istine.

VEZANI TEKST - Miralem Pjanić ide prema Nou Campu, zvijezda Barcelone stiže u Juventus?

Pometnuti list napravio je kratku analizu šta bi to Zmaj mogao dati katalonskom sastavu, u kojem bi, po svemu sudeći, trebao zamijeniti Ivana Rakitića ili Artura Vidala, piše Marca.

Klupska legenda Sergio Busquets i mladi Holanđanin Frenkie de Jong imaju zacementirano mjesto u početnom sastavu Barce.

- Pjanić je igrač sličnog profila kao i Ivan Rakitić i posjeduje vještine zahvaljući kojim bi se mogao savršeno uklopiti u stil igre koji preferira Quique Setien. Od dolaska iz Rome Pjanić je bio mozak Juventusove sredine terena, a pokazao je inteligenciju i razumijevanje taktike kakvo nema mnogo igrača koji igraju u veznom redu - objašnjava Marca, te kao dodatnu kvalitetu bh. reprezentativca navodi pas igru i odlićnu dugu loptu, koja je bolja od većine fudbalera iz sadašnjeg sastava Barcelone.

- Ono što je najimpresivnje je njegova konstantnost. Zbog povreda je rijetko propuštao utakmice - konstatovala je Marca.

Ipak, sigurno je da će Barcelona, odlučili se boriti za Pjanićevu naklonost imati ozbiljne takmace u PSG, Manchester Uniteda, a spominjao se i Real Madrid.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.