navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uspješan sistem

Matematičar otkrio formulu za upoznavanje djevojaka preko internet aplikacija

Od tog trenutka mu je broj prijedloga partnerica značajno porastao, do faze u kojoj je imao po dva sastanka dnevno

Objavljeno: 22.12.2019. u 14:45
get url
text
Matematičar

Matematičak koji je iznenada imao viška slobodnog vremena nakon loma noge je uspio otkriti formulu za pronalazak djevojke preko aplikacije za upoznavanje.

Tridesetogodišnji muškarac iz Sydneyja je živio sam i iz dosade je skinuo popularnu aplikaciju za upoznavanje partnera "Coffee Meetings Bagel".

Međutim, nije imao puno sreće, pa je odlučio iskoristiti poznavanje matematike kako bi stekao prednost.

- Jednostavno sam pronašao formulu. Uvijek sam želio optimizirati stvari, učiniti ih najučinkovitijim – kazao je ovaj konsultant za news.com.au.

Procenat uspješnosti je uspio podići sa dvadesetak posto do čak 90. On je, naime, napravio pet lažnih ženskih profila, te je pregledao oko 200 muških profila bilježeći specifične detalje.

Primijetio je vrstu fotografija koje muškarci koriste, pozadinu, da li se odmjehuju ili ne, te da li je fotografija portretna ili pejzažna.

Zatim je na svoj način testirao prikupljene podatke, pa je objavio prilagođene fotografije, počevši od portretne, zatim fotografiju sa Modrih planina, a onda i grupnu fotografiju, te fotografiju golog torza na plaži.

Od tog trenutka mu je broj prijedloga partnerica značajno porastao, do faze u kojoj je imao po dva sastanka dnevno.

Nakon izvjesnog vremena je upoznao svoju sadašnju djevojku, sa kojom je šest mjeseci u vezi, te priznaje da je ona "histerično reagirala" kada je otkrila šta je radio.

- Već je mislila da sam veliki čudak, a to joj je bila samo potvrda. Međutim, definitivno je cijenila uloženi trud – kazao je.