open-navfaktor-logo
search
FSBiH izgubio bitku
Mensur Mušija i Vico Zeljković oči u oči: Mladost se vraća u Premijer ligu BiH?
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalksog saveza Bosne i Hercegovine, održao je danas još jedan sastanak tokom boravka u Sarajevu.
23.02.2022. u 14:24
get url
text
get url
text

Nakon što se jučer sastao sa svjetnikom Zvjezdanom Misimovićem i posjetio sastanak čelnika Komiteta za sigurnost FSBiH, danas je bio oči u oči sa Mensurom Mušijom, predsjednikom FK Mladost Doboj-Kakanj.

VEZANI TEKST - "Slučaj Mladost DK": Sud u Lozani prihvatio svjedoke, iako se FSBiH protivio

Mladost je prošle godine izbačena iz Premijer lige BiH jer nije dobila licencu za nastup u elitnom razredu bh. fudbala, te sada igra Prvu ligu Federacije BiH.

No, u Doboju kod Kaknja nisu se mirili sa ovom odlukom, pa su se obratili i Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani i tražili svoja prava. Slučaj je u poodmakloj fazi, uskoro se očekuje i konačna odluka, a za to vrijeme predsjednik kluba održao je sastanak sa prvim čovjekom bh. fudbala.

Znakovita je poruka na Facebook stranici Mladosti, gdje je uz fotografiju Mušije, Zeljkovića i sveprisutnog Marka Miličića (s kojim FSBiH ima potpisan ugovor o intelektualnom radu), piše:

- Vraćamo se u Premijer ligu?

S obzirom na to da na Facebook stranici Vice Zeljkovića, ali ni na stranici FSBiH, nisu objavljeni detalji sastanka, epilog razgovora smo pokušali provjeriti kod Mušije, no on nije javljao na naše pozive. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.