Mercedes 300 SL Gullwing: Bezvremenski ljepotan prodat za bezobrazno visoku cijenu

Objavljeno: 19.03.17 u 21:29

U hrpi noviteta u ovom automobilskom svijetu ponekad jednostavno moramo odmoriti oči na nečemu što nismo navikli gledati svaki dan. 

Ponekad je teško odoljeti vremešnim primjercima na kojima se godine ne vide, a jedan od njih je i Mercedes 300 SL Gullwing ikoničnog karaktera.

Mnogi će se složiti kako dotični spada u grupi najljepših pokretnina ikad viđenih. Upravo takav jedan malo postariji primjerak, 1954. godišta, bio je nedavno na aukciji kuće RM Sotheby’s.

Bio je jedan od 167 napravljenih primjeraka prve godine proizvodnje (a inače 1,374 uopće). Prethodno je pripadao inače jednom od čelnika Gullwing grupe i praktično gledano je savršen primjerak.

Treba isto napomenuti da je navedeni automobil imao restauraciju šasije 2007. godine, a 3.0 litarski agregat mu je potpuno obnovljen dvije godine poslije toga. Ovaj Gullwing za to sve posjeduje cijelu dokumentaciju uz račune.

Izvana, automobil zapinje za oko tamnoplavim eksterijerom, gdje je vidljivo da se karoserija i točkovi lijepo slažu. Iz fabrike baš i nije izašao takve boje, to je ipak dio uspješnog makeovera. Suzdržanom aristokratskom dojmu vanjštine lijepo odgovara i unutrašnjost isto takvih svojstava, a koju krasi koža neke profinjene bež nijanse. Caramel, kažu.

Budućem sretnom vlasniku čestitamo na nabavci jednog od općenito najskupljanijih sportskih modela koji vjerojatno jako mami za pokazivanje na raznim vintage automobilskim događajima.  Automobil je prodat za skoro 2.5 miliona KM.