Istovremeno je zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić na reprezentaciju potrošio ukupno 3.529 KM, i to 2.179 KM u prošloj godini, a za sedam mjeseci ove godine riječ je o 1.350 KM.

VEZANI TEKST - Šta to kriju biznis kartice: Samo dva od devet državnih ministarstava odgovorila

Pitanja o detaljnim troškovima reprezentacije, odnosno korištenja biznis kartica, postavili smo u dva navrata svim državnim ministarstvima. Prvi put svakom ministarstvu pojedinačno, a drugi put preko Generalnog sekretarijata Vijeća ministara Bosne i Hercegovine s obzirom na to da se većina ministarstava oglušila o upit. Odgovore i ovaj put uglavnom nerado daju, a i ono što pošalju je šturo i nekompletno.

Takav odgovor stigao je i iz Ministarstva pravde BiH, gdje pravo na korištenje biznis kartice imaju ministar i zamjenik ministra.

Nije nam odgovoreno kada su to tačno ministar i zamjenik ministra koristili biznis karticu, u kojem tačno ugostiteljskom objektu, zašto, koja je bila svrha i koliko je iznosio svaki pojedinačni račun.

- Ministar je koristio biznis karticu za plaćanje ugostiteljskih usluga u svrhe održavanja službenih i poslovnih kontakata u vezi vršenja dužnosti ministra pravde – uopćeni je i administrativni odgovor koji smo dobili.

Sličnu rečenicu napisali su i kada je u pitanju svrha troškova zamjenika ministra pravde BiH.