Mladen Marić o Sorošu i soroščadima: Srećom, Ivana Marić mi nije ništa u rodu

Objavljeno: 19.06.17 u 09:18

"Divni čovjek Soroš", naslov je posljednjeg osvrta novinara Mladena Marića na društvenim mrežama, a koji se odnosi na, kako ga je opisao, cionističkog manipulatora i društvenog i ekonomskog teroristu koji je gradio karijeru finansijskim spekulacijama širom svijeta, ponajviše zahvaljujući familiji investicionih fondova "Quantum Fond".

Mladen Marić kritikovao fotografiju koju je objavila Ivana Marić
Mladen Marić kritikovao fotografiju koju je objavila Ivana Marić

Radi se, naravno, o Georgeu Sorošu, koji, tvrdi Marić, održava veze sa familijom Rothschild preko mreže povjerljivih ljudi koji sjede u upravnim odborima fondova, trustova, kompanija, banaka i tako dalje.

- Ovaj mađarski Jevrej, koji je dio finansijske mafije, u mladosti saradnik nacista, od trenutka kada mu početni kapital "pozajmljuje" George C. Karlweis, desna ruka britanskog barona Edmonda de Rothschilda, počinje se baviti različitim poslovima, od razaranja nacionalnih valuta, preko propagiranja eutanazije, do finansiranja međunarodnih kampanja za legalizaciju droge i uništavanja istočnoevropskih i balkanskih država, kao i država Trećeg svijeta. Svjetsku finansijsku krizu 2008. godine svjesno je izazvala međunarodna finansijska oligarhija, čiji je Soroš glasnogovornik, koji u dogovoru s njima namjerno stvara paniku na tržištu – napisao je Marić.

Soroš se, dodaje, javno hvalio kako je saradnja s nacistima najbolje doba njegovog života.

- Godine 1944. i 1945. godine Soroš je bio nacistički kolaborator u Budimpešti, izdajući za novac nacistima Jevreje (iako je Jevrej). Soroš želi dati moć u ruke antidemokratskim institucijama Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu, potiče pobačaj, legalizaciju droga, eutanaziju, globalizaciju, masovnu imigraciju i tako dalje. Soroš je psihopata koji boluje od iluzije veličine. Nekoliko puta je sam sebe uporedio s mesijanskom figurom, a u razgovoru za Independent 1993. godine uporedio je sebe s Bogom. Veliki dio Soroševog bogatstva ima izvor u manipulaciji valutama. Prvi put valutama je trgovao za vrijeme mađarske hiperinflacijske krize 1945-1946. godine. Njegovo igranje britanskom funtom 1992. godine donijelo mu je zaradu od milijardu dolara u samo jednom danu. Godine 1997. započeo je azijsku finansijsku krizu i uništio tajlandsku valutu, zbog čega je Tajland prozvao Soroša ekonomskim ratnim zločincem – piše Marić, te napominje i Soroševu ulogu u posljednjim dešavanjima u Ukrajini.

Uprkos ovim detaljima iz njegove prošlosti, Soroša i na ovim prostorima, kako je kazao novinar Mladen Marić, smatraju dobrotvorom.

- Jedna od takvih jeste i izvjesna Ivana Marić (srećom, nije mi ništa u rodu), politička analitičarka i savjetnica za političku komunikaciju. Marićeva je na svom Facebook profilu nazvala Soroša "divnim čovjekom“ i uz srdačan osmijeh snimila s njim zajedničku fotografiju u Londonu. Bravo, analitičarko – napisao je Marić.