Muriz Memić pozvan na razgovor u VSTV

objavljeno: 16.05.2018. u 15:22

Nakon jučerašnjeg protestnog skupa u Vilsonovom šetalištu, koji su organizovali porodica i prijatelji stradalog Dženana Memića, Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH pozvalo je na razgovor njegovog oca Muriza Memića i porodičnog advokata Ifeta Ferageta. 

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je advokat Feraget. 

- Gospodin Memić se više puta pismeno i usmeno obraćao VSTV-u za prijem. Ranije se Skupština Kantona Sarajevo povodom zaključka Ad hoc tijela Komisije za sigurnost također obraćala VSTV-u u vezi s postupcima glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić da odluku od Ad hoc tijela izuzme od predsjednika Komisije, ali nikada nismo dobili odgovor. Mogu pretpostaviti da je jedan od razloga poziva i to što sam najavljivao krivičnu prijavu protiv Burzić i ostalih tužilaca koji su radili na slučaju - kazao nam je Feraget. 

Dodao je kako će se razgovor održati u utorak u 14 sati, te da će ih primiti predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

- Bolno je i ne daj Bože nikome da dođe u ovakvu situaciju. Mene da se pita, kada Memić, Amir Agić ili David Dragičević uđu u sudnicu, Sudsko vijeće bi njima trebalo da ustane, a ne obratno - kazao je Feraget. 

VEZANI TEKST - Više od hiljadu građana na protestima u Vilsonovom: Pravda za Dženana, pravda za Davida!

Više od hiljadu građana Sarajeva, ali i grupa Banjalučana predvođena Davorom Dragičevićem, okupili su se jučer kod mosta Ars Aevi u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu kako bi pružili podršku porodicama Dženana Memića i Davida Dragičevića koje je ujedinila smrt njihovih sinova koja se odigrala pod, kako tvrde, veoma sumnjivim okolnostima.

Memić je pozvao glavnu kantonalnu tužiteljicu Dalidu Burzić da se "preda" zajedno sa devet tužilaca koji su radili na slučaju. On je rekao da VSTVBiH već dvije godine ne želi da primi njega i njegovog advokata na razgovor kako bi im predočili dokaze koje posjeduju o ovom slučaju.

- Ukoliko nas u petak ponovo odbiju, obećavam da od naredne sedmice pravimo šatorsko naselje da na taj način probamo dobiti pravdu za mog Dženana, jer nećemo odustati - najavio je jučer Memić.