Husref Musemić od danas više nije šef stručnog štaba FK Sarajeva. Tako je odlučilo rukovodstvo tima kojem je Musemić prošle sezone donio prvu duplu krunu u historiji kluba.

Iskusni stručnjak bio je poprilično zatečen odlukom vodećih ljudi kluba čija je velika legenda, kako igračka, tako i trenerska.

VEZANA VIJEST - Otkaz nakon derbija: Musemić više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo

Izvinili smo se Musemiću jer smo ga omeli u praćenju emisije Premijer liga na BHT1, a malo nas je iznenadilo da uopće gleda emisiju poslije svih dešavanja.

- Pa ja sam na to navikao. Ja imam običaj reći, to što nekog više volite, to vas više je**. Teško mi je bilo šta reći, ako ništa iz poštovanja trebali su pustiti još jednu utakmicu, pa ako će se nešto raditi, da se radi tokom pauze - rekao je Musemić u telefonskom razgovoru za Faktor.

Uvijek emotivni Musemić kaže da smjena za njega nije ništa novo.

- Navikao sam ja da me smjenjuju dok sam prvi ili drugi, nije to ništa novo za mene. Meni nije jasno da nisu mogli sačekati još pet dana - prokomentirao je prilično razočarani Musemić.

Uprkos porazu u gradskom derbiju kolo prije kraja jesenjeg dijela sezone, Sarajevo ima isti broj bodova kao i vodeći Željezničar. Ipak, Musemić kaže da je najbolje da odgovore na neka pitanja potražimo kod uprave Bordo kluba.

- Zašto sam smijenjen iako je takva situacija na tabeli, to vam oni možda najbolje mogu reći - kazao je Musemić, aludirajući na klupsko rukovodstvo, te dodao:

- Sve mi je smiješno, jadno i žalosno. Ispadaju sami smiješni, ali ja moram i ispoštovat ću njihovu odluku.

VEZANA VIJEST - Zbog smjene Musemića, navijači žestoko kritikovali rukovodstvo kluba

Imalo je Sarajevo mnogo problema u ovoj sezoni, a to priznaje i sam Musemić.

- Kroz šta je Sarajevo sve prošlo od početka sezone, i šta se sve dešavalo, od štrajka igrača pa nadalje, vjerujte mi da je osvojeni broj bodova veći uspjeh od prošlosezonske titule - rekao je iskusni stručnjak na kraju razgovora.