navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Turistička ponuda

Muzičar Adin Bojčić u novom biznisu: Mostar dobio panoramski autobus

Mostar je dobio svoj autobus za panoramsko razgledanje grada.

Objavljeno: 29.05.2022. u 09:37
get url
text

Mostarski muzičar Adin Bojčić na ovaj način obogatio je turističku ponudu grada na Neretvi i uz pomoć i podršku oca Rasima realizirao je ovaj projekat. Cabrio Bus Mostar već je obavio nekoliko probnih vožnji i postao je prava atrakcija u Mostaru, ali i okolnim gradovima.

- Na ideju sam došao kada sam se vozio panoramskim autobusom za razgledanje u Barceloni. Odmah sam sebi rekao da mora i moj Mostar imati ovakav autobus i počeo sam raditi na projektu. Sve je bilo dosta komplikovano, ali trud se isplatio. Panoramske autobuse za razgledanje imaju Dubrovnik, Split i sve evropske metropole i drago mi je da će i Mostar sada to omogućiti turistima iz svih krajeva svijeta – kaže na početku razgovora za Faktor Adin Bojčić te dodaje da dodatne informacije u vezi s panoramskom vožnjom svi mogu dobiti na Facebook stranici Cabrio Bus Mostar.

{$galerijaFotografija}

Kako ističe Bojčić, već vlada veliki interes za izlete panoramskim busem, kojeg će voziti Adin sa još jednim vozačem.

- Pored razgledavanja Mostara pripremamo nekoliko jednodnevnih izleta, u sklopu kojih će turisti moći da se upoznaju sa ljepotama Počitelja, Blagaja, Međugorja i Kravica. Pregovaramo i sa restoranima da u ponudu ubacimo i ručkove i večere u pojedinim restoranima. Turisti će na raspolaganju imati i vodiče koji će im na najbolji način dočarati sve ljepote Hercegovine – nastavlja Adin.

Ističe da se njegova porodica već decenijama bavi turizmom i vlasnici su Vile Bojčić u Mostaru koja ima 50 kreveta, a da harmoniku svira od devete godine.

- Nastupao sam uz brojna poznata imena bh. estrade. Ipak, sada sam se posvetio turizmu i sve manje sviram i nastupam. Za sve moje uspjehe velike zasluge ima i supruga Paulina – kaže Bojčić.

Panoramski autobus Mostar, 27.05.2022
1 od 4
left-arrowright-arrow