Na širem spisku Malkočevića za EURO 23 imena

Objavljeno: 21.04.17 u 11:07

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine u maju ove godine učestvovat će na Evropskom prvenstvu kojem je domaćin Hrvatska.

Malkočević saopćio imena kandidata za Evropsko prvenstvo FOTO: NFSBIH.BA
Malkočević saopćio imena kandidata za Evropsko prvenstvo FOTO: NFSBIH.BA

Protivnici našeg tima u grupi C bit će Njemačka, Republika Irska i Srbija. Selektor Sakib Malkočević objavio je spisak na kojem se nalazi 18 igrača iz elitne runde, kao i pet koji su učestvovali u prvom kvalifikacionom krugu, na koje računa na pripremama, dok će 18 putnika za Hrvatsku odrediti pred polazak na šampionat.

Na spisku se nalaze: Jasmin Kršić (Željezničar), Matej Perković (Široki Brijeg), Adnan Kanurić (Red Bull Salzburg, Austrija), Dobrica Tegeltija (Vojvodina, Srbija), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Armin Imamović (Sarajevo), Enio Zilić (Željezničar), Emir Sejdović (Frankfurt, Njemačka), Rijad Sadiku (Sarajevo), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Denis Kahrimanović (Ried, Austrija), Eldin Omerović (Sloboda), Dino Samuel Kurbegović (Mainz, Njemačka), Đani Salčin (Sarajevo), Domagoj Marušić (Široki Brijeg), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Mateo Božić (Zrinjski), Milan Savić (Crvena Zvezda, Srbija), Marko Brkić (Crvena Zvezda, Srbija), Abdulah Džafo (St. Polten, Austrija), Elvis Mehanović (Genk, Belgija), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija) i Ahmed Hasanović (Željezničar).

Reprezentativci će se okupiti u srijedu, 26. aprila u Trening-centru N/FSBiH u Zenici, gdje će se pripremati do 1. maja kada je planiran polazak za Hrvatsku.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu izabranici Sakiba Malkočevića će odigrati protiv Njemačke, 4. maja u 12 sati. Tri dana kasnije u od 16.30 sati bh. kadeti sastaju se sa Republikom Irskom, dok je meč sa Srbijom na programu 10. maja u 12 sati.

Sve utakmice grupe C bit će odigrane u Kostreni.