open-navfaktor-logo
search
Pisao Tužilaštvu
Načelnik Kalesije traži istragu: Da li je službenik Općine pokušao iznuditi novac od investitora?
Ko tjera investitore iz Kalesije
22.10.2019. u 10:00
get url
text

Općinski načelnik Kalesije Sead Džafić danas je pisao Tužilaštvu Tuzlanskog kantona te Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u kojem traži da se ispitaju navodi uposlenika u Službi za budžet i privredu Općine Kalesija Rusmira Hasanovića koji je na svom Facebook profilu javno objavio da je neko iz Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove od investitora H. S. tražio za izdavanje urbanističko-građevinske dozvole 21.700 KM, a nakon što on to nije dao, zahtjev mu je odbijen, saopćila je Općina Kalesija.

-Kao načelnik općine Kalesija imam zadatak da pokrenem procedure da se ispitaju ovi navodi i ukoliko se potvrde kao tačni, taj neko će odgovarati. Ovdje svi zajedno treba da pomažemo investitorima da što prije dobiju potrebnu dokumentaciju, a ne da im odmažemo i na taj način ih tjeramo u druge sredine - kazao je Džafić.

-Ja ću obaviti razgovor sa Rusmirom Hasanovićem, investitorom, te šefom u nadležnoj Službi, a zatim ćemo sačekati i da policija i Tužilaštvo odrade svoj posao nakon čega ćemo imati prave informacije i potom ćemo ih plasirati u javnost - istakao je Džafić, saopćeno je iz Općine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.