Pisao Tužilaštvu

Načelnik Kalesije traži istragu: Da li je službenik Općine pokušao iznuditi novac od investitora?

Objavljeno: 22.10.2019. u 10:00

Ko tjera investitore iz Kalesije

Sead Džafić

FOTO: Općina Kalesija

Općinski načelnik Kalesije Sead Džafić danas je pisao Tužilaštvu Tuzlanskog kantona te Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u kojem traži da se ispitaju navodi uposlenika u Službi za budžet i privredu Općine Kalesija Rusmira Hasanovića koji je na svom Facebook profilu javno objavio da je neko iz Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove od investitora H. S. tražio za izdavanje urbanističko-građevinske dozvole 21.700 KM, a nakon što on to nije dao, zahtjev mu je odbijen, saopćila je Općina Kalesija.

-Kao načelnik općine Kalesija imam zadatak da pokrenem procedure da se ispitaju ovi navodi i ukoliko se potvrde kao tačni, taj neko će odgovarati. Ovdje svi zajedno treba da pomažemo investitorima da što prije dobiju potrebnu dokumentaciju, a ne da im odmažemo i na taj način ih tjeramo u druge sredine - kazao je Džafić.

-Ja ću obaviti razgovor sa Rusmirom Hasanovićem, investitorom, te šefom u nadležnoj Službi, a zatim ćemo sačekati i da policija i Tužilaštvo odrade svoj posao nakon čega ćemo imati prave informacije i potom ćemo ih plasirati u javnost - istakao je Džafić, saopćeno je iz Općine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije