Najava 1. kola Atletske rekreativne lige

Objavljeno: 24.08.17 u 19:14

U Centru Safet Zajko, u subotu. 2. septembra, održat će se prva utrka Atletske rekreativne lige u organizaciji Atletskog kluba Novi Grad.

U utrci na pet kilometara, osim naprednih takmičara/ki, koji mogu istrčati pet kilometara za manje od 30 minuta, moći će učestvovati i početnici, kojima je potrebno više od 30 minuta za ovu udaljenost.

S tim u vezi, prva grupa, koju če činiti početnici, s utrkom će započeti u 9 sati, dok će druga grupa, koju čine napredni takmičari, startati u 9.45 sati.

- Iz navedene satnice, može se primjetiti da je Atletska rekreativna liga mjesto i za početnike i za napredne takmičare. Ovim putem želimo motivisati početnike da se prijave i da ne brinu da će se "obrukati", jer Atletska rekreativna liga nije mjesto samo za napredne trkače, već i za početnike koji imaju svoju grupu i dovoljno vremena i prostora da istrče svoju utrku - navode iz AK Novi Grad.

Svlačionice (u zgradi Civilne zaštite), kao i atletska staza za zagrijavanje bit će dostupne za takmičare od 8 sati.

Svi zainteresirani takmičari uplatu godišnje članarine koja iznosi 30 KM i startnine od 5 KM, mogu izvršiti u kancelariji AK Novi Grad Sarajevo (zgrada Civilne zaštite) u terminu od 8.00 do 8.45 sati na dan prvog kola.

- Napominjemo da se brojevi čuvaju do kraja sezone i da se sa istim trči svaka utrka Atletske rekreativne lige, osim eksternih utrka - navode iz Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo.

Dodaju da, ukoliko još niste upoznati sa projektom "Atletska rekreativna liga", sve informacije možete pronaći na ovom linku

- Atletska rekreativna liga je projekat koji ima za cilj da okupi rekreativce trkače, priredi im sistem takmičenja, motiviše ih da treniraju tokom čitave godine, rastereti ih svakodnevnice, te da na taj način izgradimo trkačku zajednicu u kojoj svi uživaju i unapređuju sebe. Atletska rekreativna liga je mjesto gdje postižete više. Učlanite se i postanite bolji!-poručuju iz AK NOvi Grad.