navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uskoro u kinima

Najprofitabilniji film u historiji: Nastavak "Avatara" oduševio kritičare

Stigle su prve kritike za film "Avatar: The Way of the Water" i čini se da je James Cameron ponovno oduševio filmske kritičare.

Objavljeno: 07.12.2022. u 22:37
get url
text

I dok fanovi širom svijeta željno iščekuju svoju priliku da pogledaju nastavak najprofitabilnijeg filma u historiji, kritičari su ga imali priliku pogledati prije službene premijere i naprosto su oduševljeni viđenim. Brandon Davis, kritičar Comicbooka, opisao je film kao "vizualnu gozbu".

- "Avatar: The Way of Water", budući da traje više od 3 sata, istovremeno je ispunjavajuć i ugodan. Svejedno kad završi želite znati da treći dolazi. Konstantna vizuelna gozba, kreativna igra s brzinom sličica u sekundi i nikad nije dosadan. Sve u svemu, svidjelo mi se - napisao je Davis.

Tom Page, kritičar CNN-a, rekao je da je nastavak učinio nezamislivo u filmskoj industriji jer je bolji od originala.

- "Avatar: The Way of the Water" je "više je više" napisano velikim slovima. Ljepši je, izaziva više strahopoštovanja prema Pandori, glasniji je u svojoj ambiciji zaštite okoliša, više osuđuje ljude. To je adrenalinski skok za snimanje 3D filmova i beskompromisno udvostručavanje očekivanja. Ništa manje ne biste očekivali od Camerona - napisao je Page.

Yolanda Machado, kritičarka Entertainment Weeklyja, nazvala ga je "Plesom s vukovima za generaciju Z".

- James Cameron je majstor tehnologije i njegova režija je ovdje najpreciznija. Film u cjelini, iako je tehnološko čudo sa svijetom koji oduzima dah, samo je Ples s vukovima i Free Willy za generaciju Z! - napisala je na Twitteru.

Perri Nemiroff, novinar Collidera, nazvao je nastavak Avatara "prilično nevjerojatnim".

- Vjerovao sam da će James Cameron podići ljestvicu s efektima, ali ovi vizualni efekti su nevjerojatni. Jedan zapanjujući kadar za drugim. Ali ono što mi se najviše svidjelo je kako su tehnička dostignuća uvijek u službi likova i izgradnje svijeta - napisao je.

"Avatar: The Way of Water" počinje se u srijedu, 14. prosinca, prikazivati na velikim ekranima u Francuskoj, a dva dana poslije u Sjedinjenim Državama, s trostrukom ambicijom: biti bolji od prvog nastavka, najvećeg uspjeha u historiji svjetskog box-officea, pokazati da kina nisu mrtva i stvoriti serijal koji će biti legendaran poput "Zvjezdanih ratova".

Trinaest godina nakon Avatara, koji je zaradio tri milijarde eura, ponovno se odvija na Pandori, svjetlosnim godinama udaljenoj od Zemlje, u ekološki obojenoj naučno-fantastičnoj priči. Snimljen je kao i prvi nastavak u 3D formatu, a traje tri sata i 12 minuta.

U glavnim ulogama pojavljuju se Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet.