VEZANI TEKST - Izbori u Janji: Jedina "pobjeda" NiP-a usmjerena isključivo protiv SDA jeste pobjeda srpske liste

Podsjećamo, niti jedan kandidat iz SDA niti iz stranke Narod i pravda nije ušao u Savjet mjesne zajednice Janja.

Pa tako Janja sa većinski bošnjačkim stanovništvom ima samo jednog Bošnjaka u Savjetu MZ.

Iako su iz SDA i Naroda i pravde optuživali jedni druge za ovaj neuspjeh i iako je Narod i pravda izrazila zadovoljstvo jer je sa rezultatima, odnosno brojem glasova, sustigla SDA, predsjednik ove stranke Elmedin Konaković tvrdi drugačije.

- U Janji smo na lokalnim izborima stali na listu zajedno sa SDA. Prihvatili smo pozicije na listi sa kojih je ulazak u Skupštinu u Bijeljini bio skoro nemoguć. Značajno smo doprinijeli rezultatu i osvajanju dva mandata. Nakon izbora u Janji nije bilo jedinstva, i dalje sve isto, članska karta jedne stranke osnov za bilo kakva prava. Danas iz iste kuće gomila laži i kleveta – naveo je Konaković, te nastavio:

- U posjedu smo snimka na kojem se jasno čuje da smo i pored svega mi predlagali jednu listu, a da su kolege iz SDA odbile i predložile dvije. Vrlo je važno čuti istinu o jedinstvu Bošnjaka u manjem bh. entitetu.

Narod i pravda je zakazala press konferenciju za danas na kojoj će se, kako su najavili, govoriti o izborima u Janji i pregovorima sa SDA.