VEZANI TEKST - SBB poručio DF-u: Nećemo podržati anonimusa, i vaš bivši ministar je završio neslavno

Danas se na društvenim mrežama oglasio dr. Štitkovac. Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Nisam nimalo sretan što je moje ime postalo razlogom nesuglasica na političkoj i javnoj sceni u Kantonu Sarajevo. Iz najbolje namjere sam prihvatio ponudu Demokratske fronte da u ovom nezahvalnom trenutku budem kandidat za ministra zdravstva Kantona Sarajevo i svoje ljudske i stručne kapacitete stavim na raspolaganje društvu, šta god ko o tim kvalitetima mislio. Zahvalan sam Demokratskoj fronti na ukazanom povjerenju jer za mene to, osim velike obaveze, predstavlja i veliku čast i priznanje. Predlagač je znao da bih ja dao sve od sebe da povjerenu dužnost obavljam na najbolji način. Neki politički krugovi se nisu složili sa ovim prijedlogom i to je valjda njihovo legitimno pravo. Naravno, nisu prijatne neke kvalifikacije od strane ljudi koji tvrde da me ne poznaju, ali to je cijena javnog društvenopolitičkog djelovanja i ne zamjeram im puno.

Želim da se zna da ja lično u ovome trenutku, ali i od trenutka same kandidature nisam smetnja da se proces imenovanja ministra zdravstva završi što prije i bez mene. Imenovanjem novog ministra zdravstva neće nestati niti oslabiti koronavirus sam od sebe, makar ministar bio "poznat", "relevantan", "kompetentan" i "adekvatan".

VEZANI TEKST - DF odgovorio Radončiću: Hipohondar, uvlači se pod skute Dodika i Čovića

Ko god da on ili ona bude, imat će pune ruke posla, obaveza i odgovornosti, ne samo u pogledu aktuelne pandemije, nego i rješavanju mnogih drugih problema u zdravstvu. Nekako se stiče dojam da je u toku imenovanje ministra za koronavirus, a ne ministra zdravstva u cjelini.

Naravno da je pandemija trenutno najveći problem. Kako god bilo, na nama svima je da budemo odgovorni prema sebi i drugima, da poštujemo mjere zaštite, a na sistemu je da iznalazi najbolja rješenja u borbi protiv koronavirusa, ali i zaštiti stanovništva od drugih bolesti. Iskreno se nadam da će se ova trakavica brzo završiti na zadovoljstvo svih političkih subjekata, ali prvenstveno na zadovoljstvo i u korist građana, korisnika zdravstvenih usluga - poručio je Štitkovac.